Snabbladdningsstation för elbilar i Trollhättan

Tre snabbladdare på Överby köpcentrum i Trollhättan Tre snabbladdare på Överby köpcentrum i Trollhättan

Torsdagen den 6 februari invigdes Trollhättan Energis nya snabbladdare för elbilar på Överby köpcenter. Det är Sveriges första som ligger mitt i ett köpcentrum och som stöder alla tre stora snabbladdningsstandarder.

Lars Bäckström, landshövding i Västra Götalands län tillsammans med kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan, Paul Åkerlund, och Trollhättan Energis vd Pia Brühl Hjort var på plats.

– Vår satsning på förnyelsebara bränslen, på biogas och på grön el, är ett sätt för oss att bidra till ett enkelt och hållbart vardagsliv i Trollhättan och i regionen. För att öka användningen av miljöfordon som går på rätt bränsle behövs den här typen av satsningar; vi ser vår snabbladdningsstation på Överby som en katalysator för en ökad elbilsanvändning framöver. Det ligger i vår roll som energibolag att driva denna utveckling och sätta Trollhättan på kartan som Sveriges ledande miljökommun, säger Pia Brühl Hjort.

Trollhättan Energis laddstation på Överby stödjer de tre stora snabbladdningsstandarderna som finns på marknaden. Elen man laddar batterierna med är grön och närproducerad, från kraftvärmeverket Lextorp. Till en början kan alla elbilsägare ladda kostnadsfritt och det tar ungefär 20-30 minuter att få en nästan fulladdad elbil.

”Vi tror fler energibolag kommer att våga satsa”

Satsningen är i linje med Fyrbodals och Länsstyrelsens planer på en fossilfri fordonsflotta med utbyggd laddinfrastruktur och initiativ för fler elbilar i kommunerna.

– Vi kommer att se fler snabbladdningsstationer i Västra Götaland framöver. Det är roligt att se att ett kommunägt energibolag vågar satsa. Vi tror att fler följer efter, och bidrar till att Västra Götaland leder utvecklingen inom detta område, säger Jakob Lagercrantz, projektledare för projekten Infragreen och ECOAST.


Källa: mynewsdesk.com

Kommentera gärna:

  • Per widström • 15 januari 2017 23:09:10
    Försökte ladda V60 laddhybrid, det finns 220 CEE uttag (blå rund) men uttaget är normalt ej strömförande som det står brevid

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln