Mahindra Reva Halo, Indisk Elsportbil

Mahindra Reva Halo Mahindra Reva Halo

Det är kanske förståeligt att de flesta elbilstillverkare koncentrerar sig på att ta fram praktiska mindre kombi-, sedan- och stadsbilar. De som vill ha lite mer sportigare elbilar och inte är beredda att betala vad det krävs för att köpa någon av Teslas sportbilar eller Super Plug-In Hybrider har blivit lämnade ute i kylan.

Det kanske blir ändring nu när Indiska biltillverkaren Mahindra tycks ge sig in i elsportbilstillverkning, när de visar upp sitt senaste koncept Mahindra Reva Halo. Denna förhandvisas i sin konceptform på 2014 Auto Expo i New Dehli.

Mahindra Halo är en kompakt sportbil typ Mazda Miata, enkel, lätt och rolig att köra. Nu gör man utökar man Mahindra Revas elbilsprogram med en elektrisk version av Halo.

Det handlar inte om extrema kraftresurser, då motorn endast är på 104 kW (14o hk), vilket inte är direkt imponerande för en sportbil. Eftersom bilen är liten och lätt så är kraftresurserna tillräckligt för att ge en acceleration  0-100km/h på under 8 sekunder. Räckvidden för bilen med det största batteripaketet är ca 200km

När det gäller design av Halon har Mahindra konsulterat både Pinifarina och Bertone, som båda är kända för snygg och modern design.

Den bästa nyheten är att Mahindra Reva faktiskt planerar att serietillverka Halo, men de kommer först att utvärdera studier från den Indiska och Europeiska marknaden.

Vi väntar med med spänning!

Kommentera gärna:

  • Lars • 8 februari 2014 10:17:34
    Hade varit kul med en elsportbil som inte kostar mer än en Nissan LEAF :)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln