Arlanda, Sveriges elbilsvänligaste flygplats!

Arlanda Airport Sveriges elbilsvänligaste flygplats Arlanda Airport Sveriges elbilsvänligaste flygplats

Tolv nya platser vid Terminal 2 är det senaste tillskottet i Arlandas utbud av laddstolpar för elbilar och laddhybrider. Nu kan flygplatsen erbjuda hela 82 laddplatser för elbilar, med möjlighet att parkera och ladda utan kostnad. Det innebär att koldioxidbesparingarna sedan juni 2012 nu uppgår till nästan 16 ton.

Stockholm Arlanda Airports satsning på laddplatser för elbilar fortsätter. Lågprisparkeringen Beta har fått ytterligare 20 laddstolpar till de 20 som fanns tidigare. Utanför Terminal 5 har laddplatserna utökas till totalt 20 stolpar. Nu har också de första tolv laddplatserna utanför Terminal 2 tillkommit.

Allt fler elbilsägare erbjuds möjlighet att ladda sina fordon på Stockholm Arlanda Airport. När man laddar sin elbil på Arlanda parkerar man för närvarande kostnadsfritt, vilket gör att besökarna sparar både energi och parkeringskostnader. Och för miljön blir det stora vinster; sedan juni 2012 har elbilsägarna laddat nästan 18500 kilowattimmar och därmed sparat in mer än 15,5 ton utsläpp av koldioxid.

– Stockholm Arlanda Airport har med dessa ytterligare platser med stor sannolikhet ett av landets mest omfattande erbjudanden till alla elbilsägare, säger Johan Lindsten, ansvarig för marktransporter på Stockholm Arlanda Airport.

Även på Arlandas uppställningsplats för taxibilar finns laddplatser, där taxibolagen är välkomna att kostnadsfritt ladda sina el-hybridsfordon.

Laddstolparna är ett led i flygplatsens arbete med att begränsa mängden koldioxidutsläpp. Miljöfordon premieras även på flygplatsens parkeringsplatser där de parkerar på de bästa platserna.

Vi på Laddaelbilen.se säger, Tack Stockholm Arlanda Airport!  Det är bl.a. sådana här satsningar som behövs över hela landet!

Kommentera gärna:

 • Bjorn Brodin • 29 oktober 2017 10:17:30
  Hejsan
  Vi har en Nissan leaf elbil (2013) och arlanda ligger precis på gränsen för räckvidden beroende på väder och annat.
  Det hade varit toppen för oss när man ska hämta någon om man hade kunnat använda en snabbladdare, en som ger 80%laddning på en halvtimme. Helst skulle man kunna boka den innan man åker hemifrån så att man kan vara säker på att kunna komma hem igen.
  Finns det några planer på något sådant?
 • Koroush Kevin Moghaddam • 15 april 2017 08:19:54
  Jag gillar den här miljövänlighet som finns Sverige och flyg plats är en bra ställe för att vi visar till folk från andra delar av värden att hur viktig är de farliga växthus gaser.
 • Elbils-Lennart • 6 februari 2014 10:12:20
  Alla satsningar som gynnar hållbara transporter är givetvis bra, men snacka om att sila mygg och svälja kameler! 15,5 ton är inte att förakta, men det motsvarar i fråga om växthuseffektökning utsläppet från EN ENDA persons thailandsresa med flyg!

  Flygplatserna har råd att sätta upp laddstolpar och bjuda på elen eftersom flygandet från Sverige ökar så enormt snabbt. Det beror i sin tur på att svenskarna ogillar det nya svenska vädret och att flygbränslet är befriat från koldioxidskatt! Någon som tror på en framtid för barnbarnen?
 • Jonas • 5 februari 2014 17:21:01
  Låter som ett bra initiativ.

  Jag har kontaktat landstingspolitikerna i Stockholm också och försökt få dem att ordna laddplatser åt personalen. Men de hänvisar hit och dit och försöker få andra kommuners satsningar att låta som sina egna. Inte så imponerande tycker jag som skattebetalare.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln