Donsö i Göteborgs södra skärgård, sveriges elbilstätaste ö!

Bild från Aftonbladet 2007-11-05 Bild från Aftonbladet 2007-11-05

Fick ett tips om att det finns två öar i Göteborgs södra skärgård där man har kört elbilar av mindre modell sedan tidigt 2000 tal. Jag blev nyfiken och hittade inte så mycket information förutom en artikel i skriven av Anna Lindqvist på Aftonbladet 2007.

Är det någon av er läsare som vet mer, tar vi gärna emot mer information om elbilarna och deras historia på Donsö och Styrsö! Hur många elbilar finns idag? Typ av bilar?...

Saxat ur Aftonbladet 2007-11-05
Artikel av Anna Lindqvist


Flakmoppen är ute. Nu är det elbil som gäller på öarna i skärgården.

Styrsö- och Donsöborna har tröttnat på flakmoppen som transportmedel. Allt fler skaffar elbil på de annars bilfria öarna.

– Folk tycker det är ett smidigt sätt att ta sig fram på och dessutom ser man det som ett miljövänligt alternativ, säger Jan Kjellberg, ordförande i Styrsö vägförening.

”Elbilen säkrare”
Föreningen gav grönt ljus för elbilarna för tre år sedan. Och sedan dess har man bara sett en stadig uppgång. I dag kör ett 100-tal Styrsöbor elbil.
– Innan skjutsade folk barnen till dagis med flakmoppen, men det är ju faktiskt inte tillåtet och då har elbilen blivit ett bra och säkrare alternativ, säger Jan Kjellberg.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln