Ford C-MAX Solar Energy Hybrid, "njuter i solen"!

Ford Motor Company presenterade igår sitt C-MAX Solar Enegry koncept bil, den första i sitt slag av "soldrivna" fordon med potential att leverera det bästa en plug-in hybrid har att erbjuda, utan att vara beroende av anslutning till elnätet.

Istället för att ladda batteriet från elnätet, får Ford C-MAX Solar Energy konceptbilen sin el från solen genom en speciell solkoncentrator (typ av solljusladdstation) som fungerar som ett stort förstoringsglas som fokuserar solens strålar på bilens solcellsklädda tak.

Se videon ovan för att höra mer!

 

Kommentera gärna:

 • Jonas • 6 januari 2014 12:41:45
  Om man kan ersätta en del av plåten med solceller så man inte går back på vikten så kan det säkert ge lite bättre räckvidd. Alternativt räcka att driva AC-kompressorn så man får lite bättre miljö i bilen och kyla batterierna när solen gassar på.

  Fast de glömde motorhuven. ;)
 • Kalle S • 3 januari 2014 17:03:34
  Jag tror att idén är att man får alltid lite effekt från panelerna, typ 300W nämns i videon. Detta innebär att var än bilen är parkerad får man ett par km i räckvidd tillbaks per timme. Sen är väl "solkoncentratorn" billigare en paneler som skulle placeras och installeras med växelriktare m.m. Vilket innebär att det kan vara billigare att sätta upp dessa "solskjul" än kompletta solcells carportar som ger samma effekt!?
  Bara min fundering!
  /Kalle
 • olle • 3 januari 2014 12:47:34
  Forstar inte riktigt iden med att slapa omkring pa solcellerna. Maste vara smartare att montera dessa pa , en for solceller, optimal plats.For att mata natet med energin.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln