Behöver du en bil i city? "Hyr en i automaten!"

Minns ni när man började sälja Smart i Europa för ca 20 år sedan? Smart bilarna var placerade i en sorts automat på höjden, liknande en tuggummiautomat. Den Kinesiska biltillverkaren Kandi Car hyr ut sin tvåsitsiga elbil i en liknande "godisautomat". Bilen som har en räckvidd på ca 100 km är tänkt att användas främst i storstäderna, där miljöproblem med fossilbränslebilar är mycket stora. För ca 20 Kronor kan man hyra en bil i en automat och sedan lämna tillbaka den i en annan automat. Billarna laddas när de står i automaten och genom ett smart flöde så finns det "alltid" en fulladdad bil i automaten att hyra.

Se storyn i videoklippet ovan!

Kommentera gärna:

 • Erik Norrman • 3 januari 2014 02:04:10
  Denna automathyra funderar vi på att införa i Sverige och Örebro under 2014-2015 med våra PreeCar nyheter ZD och MIL samt en elbil för handikappade som sitter i rullstol och kan själv manövreras av den som sitter i rullstolen med hjälp av denna elbil.
  Vänligen se vår hemsida www.preecar.se
 • Stefan L • 28 december 2013 17:04:24
  Detta är en glimrande ide!
 • Peter Andersson • 28 december 2013 12:25:55
  Sätt upp sådana automater i Stockholm och jag säljer bilen!
  /Peter

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln