Så här är räckvidden med din LEAF och Chevy Volt

Nissan LEAF i vinterklimat Nissan LEAF i vinterklimat

Det Kanadensiska företaget FleetCarma presenterade siffror om hur elbilars räckvidd påverkas,  tidigt i våras och har nu samlat in mycket detaljerad information från ca 7000 Nissan LEAF resor för att fastställa hur temperaturförhållanden påverkar bilens faktiska räckvidd.

Man har förutom utomhus temperaturen tagit hänsyn till hur förarna använt sig av luftkonditionering och kupévärme.

Med denna mängd insamlad data har man kommit fram till att utomhustemperaturen för optimal räckvidd ligger mellan 15-24C. Kurvorna bekräftar också hur stor inverkan individuell körstil har på räckvidden.

För att se diagram och läsa mer följ länken här!

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln