Se upp var du pluggar in din bil så du inte hamnar i fängelse!

Jag vet hur det är när man kommer med bilen och ser ett "fint tllgängligt eluttag mitt framför näsan" där man parkerat bilen. Det är väldigt frestande att ta fram EVSE kabeln och plugga in! Det händer rätt ofta att jag gör det med, men hur lagligt eller olagligt är det igenteligen? Det beror ju lite på var man gör det! På sporthallen? OK, kan man tycka! Framför grannens hus? Inte OK, kan man tycka! o.s.v.

Jag delar gärna med mig av el om det skulle komma en elbilsägare och parkera utanför mitt hus, men han bör komma in och fråga mig först. Likadant tänker jag när jag kommer någonstans och vill plugga in bilen. Det brukar vara ganska uppenbart när man skall be om  lov eller bara plugga in.

I Georgia, USA hammnade en LEAF-ägare i arresten efter att pluggat in sin LEAF utan att be om lov. Detta hade nog inte hänt i Sverige, men man bör tänka sig för om man pluggar in sin elbil utan att vara säker på att det är OK!

Se klippet ovan där den arresterade elbilsägaren berättar sin historia!

Kommentera gärna:

 • Kalle • 8 december 2013 09:22:10
  De va inte heller hans son som spela tennis, de va ha själv.
 • Kalle • 8 december 2013 09:18:57
  Det verkar som om elen inte va största anledningen till att personalen på skolan ringde polisen, han har tydligen bråkat förut pga att han inte får spela tennis där. Så när policen kom för att säga till så va han mycket otrevlig mot polisen och försökte bl anat beskylla honom för att ha sönder hans bildörr.
  De va de facjtum att han betedde sig dålit som fick policen att ta han för elstöld, hadde man bara varit lite hövlig hadde de nog gått bra..
 • Sigge • 7 december 2013 21:34:35
  Jag brukar ladda när jag parkerar vid sporthallen. Där finns ett uttag på väggen precis vid parkeringen. Jag har aldrig frågat om det är OK, men betalar 2800:- för att träna där! Tycker ni det är OK, eller är jag en "tjuv"?
  Tacksam för kommentarer!
  /Sigge

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln