Audi e-tron Crossover på gång!

Ny Audi Crossver e-tron Ny Audi Crossver e-tron

Audi visar ett nytt Crossover koncept på Detroit Auto Show i Januari. Denna Crossover skiljer sig från tidigare Audi Crossovers, då den bär ett emblem där det står e-Tron.

Detta betyder att bilen som ännu ej har något namn förutom "Audis nya Show Car", kommer att använda någon form av plug-in hybrid eller batteri teknik i linje med Audis övriga e-tron modeller.

Med 4,2 m längd så är den i storlek med Audis A3 modell, som är basen för A3 e-tron plug-in hybriden.

A3 e-tron har en 1,4 liters tuboladdad bensinmotor och en elmotor som som tillsammans levererar mer än 200hk. A3án har ett batteri på 8,8 kWh som ger ca 50 km på ren eldrift.
Det är högst sannilikt att Crossovern som kommer att visas i Detroit kommer att bygga på
denna konfiguration.

Den kommande Crossovern är en kompakt bil med hög frigång, två dörrar och kombidesign. Den har den klassika Audi attribut, såsom en stor svart grill, tydliga "Audi linjer", stora 19" hjul som ger en "Urban Feeling", vilket i sig kanske känns lite udda med tanke på skyddsplåtarna under främre och bakre stötfångarna som är tänkta som skydd vid körning i besvärlig terräng.

Visa typiska e-tron detaljer har bilen, de distikta horisontala ribborna över grillen och luftintag vid sidorna. Andra detaljer är typiska för Audis Q-serie, typ skyddsplåtarna under stötfångarna och de svarta skärmskydden.

Mer information kommer efter Detroit Auto Show i Januari.

Kommentera gärna:

  • Per Laddaelbilen.se • 7 december 2013 14:32:33
    Tack Olle!
    50 mil hade varit bra på 8,8kWh ;)
  • Olle • 7 december 2013 14:25:51
    50 mil på 8,8 kWh, inte dåligt

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln