Renault Zoe i Sverige i vår!

Renault Zoe Europas mest sålda elbil Renault Zoe Europas mest sålda elbil

Renault har  nu officiellt bekräftat att nya Renault Zoe kommer att lanseras  andra kvartalet 2014 i Sverige. Denna trevliga elbilsmodell är Europas mest sålda elbil, och lanserades så sent som i augusti i år i Danmark. Priserna startar på ca 170 000 kronor med Supermiljöbilspremien avdragen. Till detta kommer batterihyran på ca 800 kr/mån beroende på körsträcka. Även olika fulleasingkoncept kommer att erbjudas. Detta meddelade Renault på ett franskt-svenskt seminarium arrangerat av franska ambassaden och KTH i tisdags.

Etiketter: renault zoe

Kommentera gärna:

 • Kalle • 4 december 2013 22:05:43
  Du har rett, jag såg priset på leafen MED bateri leasing (245'590kr).
  på nissans hemsida hittar jag ett minsta pris med batteri på 314'890kr
  då måste man hyra batteriet på zoe i 15 år för att komma upp i samma pris som leafen..

  de beror helt på priset, jag skulle heldre köpa bilen helt och slipa månadskostnader. jag tror att flera andra ochså skulle välja de.
  man borde få valmöjlighetern i alla fall (som nissan gör)
  renault säger själva att de ska erbjuda kunder att äga baterierna om tillreckligt många vill de. men de är ju svårt för dom att se efterfrågan när de bara har ett val.


 • Fredrik Sandberg • 4 december 2013 20:04:36
  Kalle, Leaf kostar i grundutförande 274 890 kr efter supermiljöbilspremien om du ska äga batteriet. Det innebär att det faktiskt blir billigare att hyra Zoe: batterier i 8 år. En fråga, skulle du säga att det finns känslomässiga skäl till att man vill äga batteriet? Dvs köper man en bil, vill man äga hela bilen, inte bara karossen? Är du (och andra) beredd att betala för den känslan?
 • Kalle • 4 december 2013 19:14:30
  Jag har kört både leafen och zoe, och leafen är enligt min mening lite trevligare att köra (nu va de inte instegs modelen jag körde, de kan ha haft lite med saken att göra).
  men jag gillar Zoeins klimat system (värmepump) och utseendet är mycket snyggare än leafen.
  jag är lite nyfiken på vad för ändringar renault gorde till zoes bateri för vårat klimat, undra om den är änu bättre än leafen på vintern?

  P.S. båda bilarna är faktiskt veldigt trevliga att köra
 • Kalle • 4 december 2013 19:08:14
  jag hoppas att det kommer med ett "Köp batteriet" val där man äger batteriet och slipper månadskostnaden på 800kr/månaden.
  efter 8 år har man ju betalat 76'800 kr
  det blir totalt 246'800 kr. det är ungefär (lite mer tilloch med) än vad en nissan leaf kostar i grundutförande.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln