Försäljningen av elbilar i Norge 12% av total bilförsäljning under November

Tesla No1 i Norge igen Tesla No1 i Norge igen

Försäljningen av elbilar i Norge sätter nya rekord igen! Under November såldes inte mindre än 1434 elbilar vilket är 11,9% marknadsandel av totalt sålda personbilar under perioden. Detta är en ökning med 357% jämfört med November förra året. Efter att ha toppat försäljningen i september är även Tesla Model S i toppen under November med 527 sålda bilar, vilket motsvarar 4,4% av den totala personbilsförsäljningen.

Efter att legat försäljningsetta förra månaden, blev Nissan LEAF tvåa med 512 sålda bilar under November och 4,2% av den totala personbilsförsälningen.

Faktum är att efterfrågan på elbilar i Norge är så stor att även 249 begagnade elbilar har privatimporterats under November. Detta innebär att det totala elbilstillskottet i Norge under månaden som gick blev 1683st.

För att belysa hur dåliga vi är i Sverige på att främja användandet av elbilar kan nämnas att idag rullar det totalt 924 elbilar i Sverige, lite mer än hälften av vad som såldes i Norge förra månaden!

Det är bara att gratulera Norge som har en fantastisk elbilspolitik!

Skall bli spännande och se hur många som ger bort en elbil i julklapp i Norge! Nytt rekord i December?

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln