BMW-Toyota gör stora framsteg med ny batteriteknik

BMW i3 BMW i3

BMW´s Ian Robertsson berättar att samarbetet mellan BMW och Toyota har lett till stora framsteg inom området batteri teknik.

Deras utvecklingteam har verkligen hittat bra former att samarbeta, vilket lett till stora framsteg inom batteriteknik. Man har lyckats få fram batterier med mycket bättre prestanda och effektivitet och nu hittar man former hur man skall implementera tekniken i kommande batteriproduktion.

De berättade redan i Januari att de jobbade med att ta fram ett lithium-luft batteri, som har en anod av lithium och en katod bestående av luft. Teoretsikt kan ett sådant batteri lagra mer än 5kWh per kg, vilket skall jämföras med dagens A123 M1 celler som kan lagra ca 0,120kWh per kg.

Ian Robertsson sa vid lanseringen av BMW i3 att han förväntade att i3an har ett lithium-luft batteri vilket ger en räckvidd på ca 320km år 2017

Vi väntar med spänning!

Kommentera gärna:

  • Jacob • 4 december 2013 00:34:55
    Detta låter ju lovande, hoppas dessa batterier kommer fram snabbt!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln