Snabbladdare IKEA Väla Helsingborg ej tillgänglig när IKEA varuhuset är stängt!

Snabbladdare IKEA Väla Helsingborg Snabbladdare IKEA Väla Helsingborg

Vi på Laddaelbilen.se vill informera om att 20kW laddaren på IKEA Väla endast är öppen under IKEA varuhusets öppettider. I fredags tog vi en tur till Helsingborg och passade då även på att ladda vår LEAF med den nya 20kW laddaren på IKEA Väla.

På vägen passerade vi både snabbladdaren på Q8 Glumslöv och Mc Donalds i Ättekulla utan att ladda vilket inebar att det var nära 0km kvar på räckvidssmätaren när vi rullade in på IKEA Välas parkering i norra Helsingborg. Att vi inte laddade på vägen var ju just för att vi visste att det stod en alldeles ny 20kW laddare "och bara väntade på oss"! Väl framme såg vi laddaren direkt, där den stod och i en elbilsägares ögon lyste vackert i det grå Novembermörkret.

Vi parkerar bilen, öppnar laddluckan på LEAFen, tar CHAdeMO kabeln, anlsuter till bilen och...konstaterar att på laddarens display står det att man skall lägga mot sitt RFID-kort för att aktivera laddaren! Vilket RFID-kort tänker vi? Vi hade fått informationen om att det var gratis laddning och att laddaren var tillgänglig dygnet runt alla dagar. Vi tittade efter information på laddaren och vid sidan om laddaren men hittade ingen information hur vi kunde aktivera laddaren! 

Vi hade bokat ett möte inne på Väla med en kund och nu började vi bli sena till detta. Vi beslöt oss att dela på oss, en går till mötet för att komma i tid och den andra försöker reda ut hur vi får igång snabbladdaren.

Jag tar på mig att fixa laddaren och går in i IKEA varuhuset. Det finns inga skyltar eller något annat som ger vägledning, så jag går till informationsdisken och väntar i ca 10 minuter innan någon kan svara mig. De ringer efter en som är ansvarig för laddstationen och efter ytterliggare några minuter så kommer det två mycket trevliga IKEA anställda. Hade de inte varit så trevliga så hade jag varit riktigt irriterad men nu lugnade jag ner mig. De följde med ut och aktiverade laddaren med sitt RFID-kort.

Det är ju fantastiskt fint att de bjuder på gratis snabbladdning. Jag är glad och tacksam för detta, men strulet innan gjorde att jag var irriterad.

Vi skriver detta för att ni andra som kommer till IKEA Väla skall vara förberedda på att IKEA varuhuset måste vara öppet så ni kan gå in och be personal om hjälp för att aktivera laddaren. Det är ju inte så kul att lägga de sista kWh på att köra till laddaren på IKEA Väla klockan 22:00 på kvällen och sedan konstatera att det inte går att ladda för varuhuset är stängt! Det finns ett antal Schuko uttagsstolpar där med som går att ladda på dygnet runt, men det är ju inte direkt samma sak.

IKEA personalen försäkrade mig om att de skulle sätta upp information vid laddstationen så att det är tydligt hur man skall gå till väga för att få hjälp att aktivera laddare. De nämnde även att de skulle ta bort kravet på aktivering med RFID-kort inom kort, men de visste ej när.

Efter avslutat möte åt vi lunch på IKEA och det lär det bli fler av om bara laddaren är lätttillgänglig!

Kommentera gärna:

 • dick • 23 februari 2017 07:01:29
  Dear Madam

  We are factory specialized in RFID Labels, include:

  All kinds of RFID labels available at competitive price.

  All label can be apply on parking system, asset tracking and other protection system;

  If you have any specific project, please kindly let us know and we are glad to service you.
 • Jonas • 4 december 2013 08:22:12
  I USA kallar man det greenwash i Sverige kallar vi det sorgligt.

  Man ville egentligen inte satsa man ville bara ha pressreleaserna.
 • Björn • 2 december 2013 16:25:42
  Tack för infon! Jag skall ned till Malmö från Göteborg i helgen och räknade med att ladda på Välaladdaren på vägen ned. Jag passarerar där vid 21:00 på Lördag :( Jag långsammaddar min Leaf i Halmstad på eftermiddagen, nu är frågan om jag klarar mig till Mac Donalds Ättekulla? Den laddaren är väl "öppen" dygnet runt?
  /Björn

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln