Lucia på rena och tysta fjät

Lucia med tärnor åker elbil Lucia med tärnor åker elbil

När Helsingborgs Lucia 2013 kröns på söndag åker hon och hennes tärnor i det renaste och tystaste av fordon: elbil. Bilarna i kortegen kommer från Öresundskraft, Tesla samt Helsingborgsambassadören Joachim Samuelsson.

Den 1 december klockan 16:00 stiger luciorna iland vid Helsingörskajen tillsammans med scouten Marcus Nilsson som bär Fredsljuset. Därefter transporteras luciaföljet med elbilar till Terrasstrapporna där en av de sju kandidaterna ska krönas till Helsingborgs Lucia 2013.

Det är andra året i rad som stadens Lucia åker elbil. Och även om Per Lundgren, elbilsexpert på Öresundskraft, gillar tanken på häst och vagn så anammar han tanken på att utveckla traditionerna.

– Det finns inga renare transportfordon än elbilar. De är avgasfria och tysta och passar så väl i den inramning som Lucia förtjänar: en ren, vacker och välkomnande stad. Det är ett fint sätt att ta våra traditioner in i framtiden!

Efter att kröningen förrättats av borgmästare Carin Wredström fortsätter luciaföljet klockan 16:35 i elbilskortege genom city. Främst åker Lucia i en Tesla Roadster, en öppen sportbil som Joachim Samuelsson ställer till förfogande. Joachim är en elbilspionjär och dessutom en av Helsingborgs ambassadörer.

– Det är en ära att få bidra till en stolt tradition i Helsingborg. Och en elbilskortege på vintern visar att det går utmärkt att använda miljövänliga elbilar året om!

Hela Lucia-programmet finns på Helsingborgs hemsida.

Mer information
Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, tel 070-418 32 14
Joachim Samuelsson, Helsingborgsambassadör, 070-846 47 88
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, 070-418 34 35
 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln