Den första NEVS bilen rullar ut i från fabriken i Trollhättan idag, men det är ingen elbil!

När Nevs allra första Saab 9-3 rullar ut från fabriken står en känd svensk utanför och stampar otåligt."Jag har sagt till dem att jag vill ha den första", säger Bert Karlsson till Expressen - och det trots att han varken vet vad bilen kostar eller hur den ser ut.

Den kinesiska elbilstillverkaren Nevs, med Kaj-Johan Jiang i spetsen, köpte till slut rättigheterna till Saab 9-3. Och klockan 13.25 på måndag ska den första bilen rulla av bandet i Trollhättan. Dock bensindriven. Elbilarna dröjer ännu ett tag.

En som har väntat otåligt är musikprofilen, entreprenören och ex-politikern Bert Karlsson. Han vill absolut ha det första exemplaret av den nygamla modellen – kosta vad det kosta vill.

Han är ingen kinkig kund, färgen spelar till exempel ingen roll och han vill absolut köpa bilen trots att priset är okänt. Han hoppas också få vara med i firandet av premiärbilen.

”Jag har ringt och frågat om jag får vara med på presskonferensen som är på måndag. Jag hoppas få vara med”, säger Bert Karlsson till Expressen.

Det är inte första gången han har försökt lägga rabarber på Saab-rariteter, berättar Expressen. När förre ägaren Victor Muller sålde sin superutrustade Saab 9-5 Aero var han med i budgivningen, men gav upp när priset drog iväg.

Källa: Artikel Dagens Industri
 

Kommentera gärna:

  • Kalle • 2 december 2013 19:58:36
    undrar vad reckvidden blir? hoppas de tar i med minst 30 mil

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln