Laddstolpar för elbilar på kommunhustorget i Märsta

Från vänster Bosse Andersson (C), Lars Bryntesson (S) och Pierre Cengiz-Edstrand (MP Från vänster Bosse Andersson (C), Lars Bryntesson (S) och Pierre Cengiz-Edstrand (MP

Tisdagen den 26 november invigdes nya laddstolpar utanför kommunhuset i Märsta.
Sigtuna kommun har, tillsammans med Destination Sigtuna, en målmedveten satsning för att förbättra servicen för alla elfordon. De nya laddplatserna utanför kommunhuset kommer vara avgiftsfria och tillgängliga för allmänheten.


På invigningen, där de nya laddstolparna avtäcktes, deltog kommunalråden från den blocköverskridande majoriteten (Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet).

-  Hållbar tillväxt är ledordet för den blocköverskridande majoriteten (Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet) i Sigtuna kommun. Elbilen är ett utmärkt fordon för den som vill färdas miljövänligt, men för att fler ska ta steget att köpa en elbil är det viktigt att det finns gott om ställen att ladda dem på, säger Lars Bryntesson (S), Pierre Cengiz-Edstrand (MP) och Bosse Andersson (C) i ett gemensamt uttalande.

-  De nya laddstolparna vid kommunhuset, tillsammans med våra satsningar på exempelvis nya gång- och cykelvägar, ekologisk mat samt förnyelsebar energi genom vindkraft, utgör viktiga steg på vägen till ett mer klimatsmart samhälle, avslutar kommunalråden.

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Dahlqvist, kommunikationschef Sigtuna kommun. Telefon: 073-666 33 40
 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln