Snabbladdare på Landvetter Airport City

Airport City Landvetter Airport City Landvetter

Nu tas ytterligare ett steg i utvecklingen av Airport City vid Göteborg Landvetter Airport. OKQ8 inviger i dag Västsveriges första hållbara drivmedelsstation vid entrén till flygplatsen.

- OKQ8:s ambition för hållbart byggande ligger helt i linje med hur vi ser att hela Airport City ska utvecklas – med minsta möjliga miljöpåverkan och energianvändning, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Den nya stationen är byggd med ambitionen att drivas med minsta möjliga miljöpåverkan och gör av med 50 procent mindre energi än en traditionell station. Byggnaden är även miljöoptimerad med maximal användning av hållbara material, byggd i limträ i stället för stål, har solceller som energikälla och snabbladdstolpe för elbilar.

OKQ8 utgör, tillsammans med den nya McDonalds-restaurangen som invigdes den 24 oktober, första delen på handelsområdet i Airport City. Det stora exploateringsområde, på cirka 2 miljoner kvadratmeter, som Airport City utgör är tänkt att ha verksamheter inom fyra områden: logistik, handel/upplevelser, kontor samt hotell/konferens.

Källa Swedavia
 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln