Förväntningarna stora på E-Golf i USA

VW E-Golf VW E-Golf

Kommande vecka visas E-Golf på Los Angeles Motor Show och intresset är stort i USA, där den förväntas börja säljas sent nästa år som model 2015. Man tror att E-Golf kommer att bli en av de tuffare konkurrenterna till Nissan LEAF som har ett starkt fäste i USA. Volkvagen har som sagt uttalat sig om att vara världsledande inom e-mobility 2018, så det skall bli spännande att se utvecklingen.

Den nya Golfen är något längre och lite bredare än dagens modell, vilket borgar för bra väghållining och den positiva körglädje som Golfen är känd för.

E-Golf har ett 24,2 kWh batteri som är placerat under golvet och i billens mitttunnel. Batteripaketet är utvecklat av VW egna ingenjörer, som använt sig av prisma formade celler till denna lösning.

Elmotorn på 86kW (115Hk)  och med 270Nm vridmoment är också egenutvecklad av VW.
Acceleration 0-40km/h på 4,2s och 0-100km/h på 10,5s. E-golfen har även en toppfartsspärr på 140km/h

Officiella räckviddssiffror är ej publcerade än, men VW säger att räckvidden hamnar någonstans mellan 120-150km beroende på körstil.

USA modellen innehåller en 7,2kW laddare, samt kommer att levereras som standard med möjlighet till DC snabbladdning och kommer med CCS laddkontakt.

E-Golfen har tre körlägen, Normal, Eco och Eco+ och med möjlighet att ställa in tre olika regenereringsnivåer vid inbromsning

Källa: Green Car Reports

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter