NY SNABBLADDNINGSSTATION I SKÅNE

Ny snabbladdare Väla Helsingborg Ny snabbladdare Väla Helsingborg


Nu har ytterligare en snabbladdningsstation invigts i Skåne. Det är IKEA på Välaområdet i norra Helsingborg som satsat på denna station i samarbete med Öresundskraft. Stationen är på 22 kW laddeffekt och fullt utrustad med de tre laddstandarder som förekommer i alla nyare elbilar, CHAdeMO för japanska och en del europeiska modeller, CCS-standard för kommande nya europeiska elbilsmodeller och trefas AC-laddning till Renaultbilar.

Tillverkare av stationen är portugisiska Efacec som marknadsförs och säljes av Garo i Sverige. Med denna laddare kan de mest förekommande batteristorlekarna runt 20 - 24 kWh återladdas till 40% på ca 20 minuter, vilket ger ca 5 - 8 mils körsträcka för en personbil. För oss som bor i Malmö-Lund-Helsingborg området och kör elbil kan vi nu enkelt köra upp till 30 mil om dan i västra Skåne med naturliga inköps-, kaffe- och lunchpauser.

Vi har nu fyra snabbladdare i området, Mobility Motors i Malmö (CHAdeMO enbart), OK/Q8 vid Glumslövs backar E6 södergående (CHAdeMO enbart), McDonalds vid södra infarten till Helsingborg (CHAdeMO enbart, men kompletteras inom kort med CCS-standard också), och nu även IKEA Väla. Stort tack till IKEA och Öresundskraft som gör denna positiva miljösatsning!
 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln