Nissan NV200 EV förhandsvisning

Idag hade vi på Laddaelbilen.se förmånen att få vara med vid förhandsvisningen av Nissan NV200 EV hos Mobility Motors i Malmö idag. Det var vissa exteriöra detaljer som man var noga med att dölja innan lansering, därav de svarta tejpade ytorna på bilen. 

Bilen är baserad på Nissans NV200 familj och Drivlina samt batteripaket (24kWh) från Nissan LEAF. Den är utrustad med 6kW laddare som gör det möjligt att ladda den full på ca 4 timmar med 230VAC, 32A, 1fas anslutning. Den har också precis som LEAFen möjlighet till snabbladdning via CHAdeMO, exempelvis 80% på 30min med 50kW laddare.

NV200 är en rymlig bil, med ett "skåp" på hela 4,2m3 (ca 1m3 mer än konkurrenten Renault Kangoo ZE). Motorn är på 107hk, vilket gör att den är pigg även med last i skåpet.

Kupén känns ombonad och bilen är rikligt utrustad som standard. Känns som om denna bil med rätt prislapp kommer att kunna bli en hit för alla som söker en transportbil i denna storleken.
Priset? Det får vi vänta lite till på, men Mobility Motors säger att de kommer att kunna ta emot beställningar inom kort, även om leverans först kommer att ske under våren 2014.

Nissan NV200 EV, en positiv upplevelse som är värd att vänta på!

Videoklipp klicka på bild ovan!

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln