Snabbladdare gör det möjligt!

20 minutersfika, e-post och några samtal... 20 minutersfika, e-post och några samtal...

Jag funderar inte så mycket på vart jag skall under dagen när jag kliver in i min Nissan LEAF, då jag vant mig vid att det går att snabbladda på tre platser i min närhet. Idag satte jag mig i bilen på morgonen och körde till ett kundbesök i Malmö. Under besöket pluggade jag in bilen i ett vanligt 10A uttag, vilket jag alltid gör när det finns ett uttag tillgängligt. 

Nästa besök var i Ängelholm 13:00. Jag lämnade Malmö 11:00 och ca 11:40 svängde jag in på Mc Donalds i Helsingborg där jag pluggade in bilen i snabbladaren där (CHAdeMO 50kW). Tog en lunch på Mc Donalds och funderade inte direkt på hur länge jag skulle ladda. Ca 20 minuter senare var snabbluchen avslutad och jag satte mig i bilen igen.

Jag njöt av det fina vädret när jag gled ut på E6 och var framme i Ängeholm 12:30. Jag pluggade in bilen i ett 10A uttag, där den var ansluten under mötet. 14:00 satte jag mig i bilen igen och körde söderut. När jag kommer till Glumslöv svänger jag in på OKQ8 och ansluter mig till snabbladdaren. (CHAdeMO 50kW)

Jag sätter mig i kafédelen och ringer lite samtal, tar en fika och svarar på e-post som trillat in under dagen. OKQ8 bjuder inte bara på elen i snabbladdaren utan även på gratis WIFI. En kopp kaffe, ett antal e-post svar och en lussebulle var LEAFén redo för att ta mig till nästa möte i Limhamn och sedan vidare hem till Höllviken.

Genom att alltid ladda när jag kan och med tillgången till snabbladdare i Malmö, Glumslöv och Helsingborg så blir det många mil på LEAFEN och fossilbränslebilen får stå! Det kändes ju inte sämre när jag konstaterade att dagens "bränslekostnad" landade på ca 25:- efter  24,6 mils körande. (Jag räknar då de 24kWh som jag hade i bilen på morgonen som jag laddat hemma)

När jag kom hem så tog min sambo LEAFEN och körde till Trelleborg!

Per Jeppson
Laddaelbilen.se

Kommentera gärna:

  • Peter B • 13 november 2013 00:05:36
    Hej Frasse! De äldre elbilarna från 90-talet kan inte utnyttja de nya snabbladdningsstationerna utan ombyggnad, tyvärr. Så den bästa rekommendationen vi kan ge är att försöka hitta en begagnad Nissan Leaf, som är den mest sålda moderna elbilen i Skandinavien. Lycka till!
  • Frasse Staal • 11 november 2013 23:24:02
    När jag läser detta blir jag seriöst sugen på att byta till elbil. Vilken är det bästa begagnat alternativet? Finns det några begaganade? Hittar ju inte direkt många på Blocket.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln