Öresundskrafts elbilsexpert prisas

Per Lundgren, elbilsexpert på Öresundskraft, har fått Region Skånes hederspris för sitt arbete med elbilar. Priset delades ut i samband med evenemanget ”Kreativa Skåne”, arrangerat av Region Skåne. Per Lundgren, elbilsexpert på Öresundskraft, har fått Region Skånes hederspris för sitt arbete med elbilar. Priset delades ut i samband med evenemanget ”Kreativa Skåne”, arrangerat av Region Skåne.

– Jag är både stolt och hedrad över att mitt arbete uppmärksammas. Tänk att få bidra till den historiska omställningen från fossila bränslen till ren el i våra bilar - och att få pris för det! Det
säger en mycket glad Per Lundgren på telefon direkt efter prisceremonin.

Per Lundgren har länge arbetat för att skynda på utvecklingen och introduktionen av elbilar. Han var bland annat delprojektledare i det Interreg-finansierade projektet E-mission med målet att öka användningen av elbilar. I projektet, där bland andra Region Skåne och Helsingborgs stad deltog, genomfördes seminarier och det uppmärksammade elbilsrallyt runt Öresund, Oresund Electric Car Rally.

Per Lundgren var också ledare för projektet Nordic Electric Avenue. Det finansierades av Nordiska Ministerrådet med målet att genom en kedja av snabbladdare kunna köra elbil från Oslo till Köpenhamn. En av dessa laddare invigdes den 1 oktober i år i Helsingborg. Per Lundgren var också motor i arbetet med Helsingborgs solbilspool, den första av sitt slag i Sverige. För denna solladdade, publika elbilspool fick Helsingborg titeln ”Årets Elbilsstad 2012” av Gröna Bilister.

Projekten är nu avslutade och efter 36 år på Öresundskraft slutar Per Lundgren på företaget vid årsskiftet. Men han släpper inte elbilsarbetet. Just nu arbetar han med ett seminarium den 23 januari på Dunkers kulturhus i Helsingborg. En rad företagsledare och politiker inbjuds, liksom remissinstanser till den utredning om en fossilfri fordonsflotta 2030 som presenteras i december.

Mer information:
Per Lundgren, prisad elbilsexpert, Öresundskraft, tel 070-418 32 14
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Källa: Pressrelease Öresundskraft AB

www.oresundskraft.se

Kommentera gärna:

 • Gustav Nilsson • 11 november 2013 23:26:45
  Elbilen i Sveriges fader!
 • Sverker P • 11 november 2013 20:23:38
  Grattis Per!
 • Peter Bäckström • 11 november 2013 20:01:48
  Stort jättegrattis Per! Du har gjort en stor insats för vår miljö och det har varit ett sant nöje att arbeta tillsammans med dig under alla år. Bästa hälsningar
  Peter Bäckström
  laddaelbilen.se

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln