Uppdaterad 2013-11-10! Center for Auto Safety kräver en utredning om Tesla Model S efter branden i onsdags!

 
Tesla Model S inför utrredning Tesla Model S inför utrredning

När det brinner i en bil så brukar det inte skapa rubriker, när det brinner i en elbil skapar det rubriker över hela världen!  Nu kräver Amerikanska Center for Auto Safety en utredning efter den inträffade branden i en Tesla Model S, som i onsdags körde på en dragkrok som låg på vägen, vilken misstäks vara orsaken till branden i bilen. [tidigare hade vi felaktigt rapporterat att Teslan körde in i framförvarande bil] Det man kommer att undersöka är huruvida skyddet i bilens front och undersida är tillräckligt för att räknas som säkert.

Se nyhetsinslaget här!
 

Kommentera gärna:

 • Micke • 10 november 2013 19:24:40
  Fast man får ha i åtanke att Tesla är en helt ny bil jämfört med de gamla ök som åker runt på vägarna. En brand hade varit överkomligt, tre är ett par för många.

  Nu blir det för Tesla att hitta problemet och lösa det och ingenting annat.
 • kalle • 10 november 2013 15:18:45
  de värkar som om dragkroken hadde ramlat av och låg fritt på vägen, men de beror på var man läser. alla skriver olika.
  även med de 3 bränderna i teslor är de e fortfarande mindre sanolikt att din tesla börjar brinna en att din bensinbil börjar brinna pär km

  150,000 bränder på 4,8 trillioner km för fosil bilar blir en brand varje ca 32 miljoner km.
  tesla model s hade kört 160 miljoner km i ocktober de har nu haft 3 bränder.
  de blir en brand varje 53 miljoner km för Tesla model S (förmodligen något fler km med tanke på att fler km har körts nu när den sista branden hende)
 • Micke • 9 november 2013 10:41:19
  Nu är ju jag väldigt positiv till Tesla men jag vill ändå veta vad som har orsakat bränderna och hur det kan stoppas.
  Jag välkomnar en utredning och hoppas att det gör att Tesla går från att vara världens säkraste bil till ännu lite säkrare än så.
 • Petter • 8 november 2013 23:37:12
  Bilen körde in i en dragkrok! Den började inte brinna utan anledning!!!! Om någon krockar och bensin läcker ut och det brinner, skriver hela världen att "vi måste kolla upp säkerheten med bensinbilar?"
 • Jonas Trädstam • 8 november 2013 17:04:49
  Jag körde in i en bil med dragkrok och fastnade, vilket ledde till att jag kastades av vägen och min Volvo V70 totalförstördes. Detta föranledde inte någon utredning om Volvos V70 var för starka i fronten, då detta orsakade att min bil släpades 100 meter innan den slungades ut i diket!????
  Sluta jaga TESLA!!!!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln