VW Twin Up, plug-in hybrid med 0.11l/mil snittförbrukning

VW Twin Up plug-in hybrid VW Twin Up plug-in hybrid

VW har gett signaler ett tag att deras Diesel/Electriska drivlina från XL1, skulle dyka upp en lite mindre uppseendeväckande bil än XL1. Här presenteras den i formen av "Twin-Up". Som namnet avslöjar bygger den på VW´s modell "Up", "Twin" syftar på att bilen har de två kraftkällorna Dieselmotor och plug-in elektrisk motor.

"Kraftkälla" är i det här sammanhanget relativt sparsamt menat, då de två motorerna tillsammans endast utvecklar 74hk (en hk mindre än den vanliga bensindrivna Up). Däremot så är det naturligvis ett bättre vridmoment i denna "Twin Up". 0-100km/h tar ca 15 sekunder. Topphastigheten är begränsad till 140km/h. Dessa siffror är kanske inte direkt imponerande, men desto bättre ser det ut på ekonomisidan! "TwinUp" har en räckvidd med eldrift på ca 50km och tillsammans med den snåla tvåcylindriga Dieseln får man en snittförbrukning på ca 0,11l/milen. 

Kommentera gärna:

  • Stefan Klot • 7 november 2013 20:34:46
    Vad kommer den att kosta?????

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln