Nissan, Renault och Mitsubishi gör ny småbil tillsammans

i-MiEV skisser från 2012 i-MiEV skisser från 2012

Samarbeten mellan billtillverkare blir ju vanligare och vanligare. Nu har sammarbetet mellan Nissan-Renault alliancen utökats med teknikdelning även med Mitsubishi Motors Corporation, vilket kan leda till gemensamma "gener" i fler bilmodeller än tidigare. En av de första modellerna på väg i det nya samarbetet är troligvis nästa generation av Mitsubishi i-MiEV.

Företagen presenterade idag sin intention att "utforska flertalet nya projekt" tillsammans.

Kei-car = new i-MiEV?

Prioritet ett är "något" som företagen beskriver som  "a new small-segment car, including a specific electric version that can be sold on global basis".

Basen är en gemensamt utvecklad Kei-Car , en liten bilklass utvecklkad för att möta de strikta miljö och storlekskrav som ställs på de minsta miljöbilarna i Japan. 

Man nämner inte någon speciell bilmodell, men det är värt att påpeka att Mitsubishi´s i-MiEV togs fram som en kei-klass bil och den såldes som en kei-klass bil i Japan.

Lägger man ihop två och två kommer man fram till att med största sannolikhet är det den nya i-MiEV och kanske en Nissan variant av denna som gemensamt skall utvecklas!?
 

 

Kommentera gärna:

  • Jesper • 5 november 2013 23:46:27
    Kan de inte göra en bil som ser lite trevlig ut och lite mindre som ett påskägg?

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln