Gratis laddning på jobbet, sätter fart på elbilspendlandet!

Gratis laddning på jobbet sätter fart på elbilsanvändandet Gratis laddning på jobbet sätter fart på elbilsanvändandet

Här hemma i Sverige är företagsstrategier för anställdas elbilar och laddning av dessa något som man oftast inte ens har funderat över. Ett intressant exempel där man gjort det är PSEG, New Jersey gas och elkraftsbolag där man genom incitament uppmuntrat personalen till att börja köra elektriskt. De startade sitt program för att få personalen att köra elbil i Juli i år.

Företaget erbjuder gratis level 2 laddning (240VAC 16A) i tre år tillsammans gratis parkering som betyder  mycket i området i Newark.

Den enda förpliktelsen de anställda har är att regelbundet lämna in rapporter om deras elbilspendlande, laddningsvanor och annat rörande elbilen i vardagen.

När de startade upp detta program för fem månader sedan visade det sig att det fanns redan två i personalen som pendlade med elbilar. Man satte upp fem laddstationer, men var tvungna att direkt öka antalet till elva, nu är det väntelista och fler laddstationer måste sättas upp. PSEG är så nöjda med detta program att de även sätter upp laddstationer på andra platser i Newark och detta efter endast fem månder efter programmets start. Man har även bytt ut företagsledarnas bilar till Tesla Model S. Intresset i hela organisationen för elbilar har ökat enormt sedan programmets start. 

Nu är detta ett kraftbolag, så det känns kanske naturligt att de gör på detta sätt för att få fart på elbilsanvändandet. 

Skulle detta vara möjligt och vilka vinster finns det för andra typer av företag att införa likande incitamentprogram för att få anställda att börja kör elbil? Kommentera nedan!
 

Kommentera gärna:

  • Håkan Berg • 15 augusti 2018 15:59:24
    Även bostadsrättsföreningar ligger tyvärr långt efter med detta. Däremot finns vissa köpcentra som fattat galoppen och skaffat laddstationer. Man får ladda gratis när man kommer på besök. En del tar betalt för parkeringen, men IKEA ger gratis laddning, och jag vill speciellt nämna Mobilia i Malmö som satt upp ett stort antal snabbladdningsstationer som är helt gratis att använda. Det finns alltid ledig plats, så i brist på laddning i vår HSB-förenings garage handlar vi nästan alltid på Mobilia i Malmö.
  • Dan • 1 november 2013 20:43:10
    Reklamvärdet är ju en vinst. Jag hade t ex ingen aning om att PSEG fanns innan jag läste detta :-) Elbolag i Sverige kunde kanske vara värdar för elbilsevenemang. Det är ju mycket reklam för elskling.se, där borde det finnas något med elbil att klicka på. Företag som erbjuder kunder laddning t ex Max och McDonalds borde ju också ha laddstolpar för personalen. Ju längre norrut i Sverige ju fler stolpar med uttag avsedda för motorvärmare finns det på företagens personalparkeringar. Bostadsrättsföreningar kunde också satsa på elbilar, kanske elbilspool och laddstolpar. Köpcentra kunde locka kunder med gratis laddning. Man behöver inte göra någon jätteinvestering för att företaget omtalas positivt i media.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln