"BMW i3 kör man enkelt med bara en pedal!"

BMW i3 BMW i3

BMW i3 har visat sig vara möjlig att köra nästan uteslutande med gaspedalen, utan att använda bromspedalen. Regenereringen fungerar så att den går in kraftigare när man släpper upp gaspedalen än på andra elbilar. Det går faktiskt att få bilen till att bromsa in och stanna helt bara genom att släppa upp gaspedalen. Detta är något som är väldigt bekvämt i ryckig stadskörning. En annan fördel är naturligtvis minimalt med slitage på de mekaniska bromsarna, vilket leder till mycket längre livslängd på bromsskivor och bromsklossar. 

De flesta idag existerande elbilar har en regenerering som gör att bilen mer köres som en normal automatväxlad bil där man måste använda bromsen för att stanna bilen helt. 

Det skall dock poängteras att bromsen måste fortfarande användas i BMW i3 vid kraftiga inbromsningar som med andra bilar!

Det verkar som om BMW i3 nu inför nästag steg i att förenkla stadskörningen med sin "enpedals körning".
 

Kommentera gärna:

  • Stefan • 22 oktober 2013 14:35:29
    Jag har kört snart 4000 mil med min Nissan LEAF och det vore lögn att säga att regenereringen på LEAFen är som den beskrivs vara i BMW i3! Visst bromsar LEAFen in men jag skulle aldrig klara mig med att bara köra med gaspedalen i city!
    /Stefan
  • Elbils-Lennart • 22 oktober 2013 10:13:03
    Kraftig motorbroms, om inte till stillastående så i alla fall till väldigt låg hastighet är nog typiskt för alla elbilar. Om inte rosten tar mina bromsskivor lär de hålla minst en miljon mil med min körstil. Elbilstillverkarna gör nog klokt i att studera problemet med bromsskivor som rostar onormalt mycket eftersom de används så lite.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln