BMW måste öka produktionsvolymen på BMWi3

Stor efterfrågan på BMW i3 Stor efterfrågan på BMW i3

Större efterfrågan än vad produktionskapacitetn är på elbilar har inte varit så vanligt hos biltillverkarna, men så är det inte för BMW . Visst är det sant att, "sätt BMW emblemet på vad som helst och det säljer", enbart på  BMW´s image, kvalite och goda rykte. Nu gäller det BMWi3, deras första elbil som skiljer sig mycket från BMW´s andra bilar, så visst tar de en risk när de bestämmer sig för att öka produktionen ännu mer innan bilen ens har börjat säljas.

Risk eller ej i3 har i alla fall fallit köparna i smaken. BMW har idag mer än 8000 bilar reserverade och överväger nu att öka produktionen till över de 10 000 bilar som var planerade för hela förtsa året.

"BMW kommer att justera produktionskapaciteten efter efterfrågan", säger BMW´s CFO Friedrich Eichiner. Fortsätter efterfrågan på bilar som den är nu, så måste BMW investera mer i i3 produktionen.

I3áns popularitet, åtminstone när det gäller resevationer är en frisk fläkt för Europas bilindustri, som hitintills har haft svårt att få upp försäljningen av elbilar i volym.
 

Kommentera gärna:

 • Jonas • 17 oktober 2013 15:38:01
  Synd bara att den är så förbenat liten. Den duger inte ens som andrabil om man inte kan få in alla familjemedlemmar.

  Hur tänkte man när man gjorde en 4-sätesbil?!?
 • Micke • 17 oktober 2013 14:55:10
  Alla vettiga elbilar har sålt som smör i solsken. Det vill säga Tesla, Leaf och nu BMW i3. Men det är ju trevligt att se att de får öka sin produktion.
  Jag hoppas de har räknat med att de ganska snabbt kommer att få öka till 50-100 000 i3or om året.
  Speciellt så lär ju Tyskarna börja köpa elbil nu när det finns inhemskt tillverkat. 10 000 per år lär inte räcka långt på hemmamarknaden ens.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln