Mercedes B-Class EV blir en tuff match för konkurrenterna, enligt Mercedes teknikchef

Thomas Weber, utvecklingschef på Mercedes med B-Class Electric Drive Thomas Weber, utvecklingschef på Mercedes med B-Class Electric DriveDaimlers utvecklingschef Thomas Weber tror att Mercedes Benz B-Class Electric Drive kommer att gå förbi BMWi3 och andra konkurrenter försäljningsmässigt, i den nu snabbt växande floran av Plug-In bilar. Under 2014 kommer Mercedes att lansera sin B-Class Electric Drive, som har utvecklats för att på alla nyckelpunkter att vara minst lika bra som sina konkurrenter.

Vi kommer att lansera en bil med plats för fem vuxna personer och med gott om bagageutrymme, räckvidd på 200km och det är inte bara på pappret, säger Thomas Weber.
Vi når 200km med normal vardaglig körstil. Bilen har en toppfart på 160km/h,  motoreffekt på134hk och med ett vridmoment på mer än 300Nm accelererar den 0-100km/h på 7,9 sekunder. Att fullladda den tar ca tre timmar (beroende på laddningstyp)

Priset är inte bestämt än, men det kommer att vara extremt konkurrenskraftigt, enligt Thomas.

Mercedes har utvecklat en egen typ av tvåstegsenergiregenerering. Med hjälp av spakar vid ratten kan föraren bromsa i två steg utan att använda fotbromsen, genom att aktivera de två regenereringslägena. 

Mercedes B-Class Electric Drive kommer att först lanseras i USA, under våren 2014 och under hösten 2014 i Europa. Att det blir USA först beror på att det redan idag är en väldigt stor efterfrågan på denna typ av bil. Den attraherar den Amerikanska köparen eftersom den ser ut som en kompakt SUV, med sina 18 tums hjul och med sin höjd enligt Weber.

När får vi se den i Sverige? Förhoppningsvis tidig höst 2014!
(laddaelbilen.se kommentar)

Källa: Intervju med Thomas Weber Mercedes utveclingschef gjord av Automotive Cars Europe, Matthias Krus

 

Kommentera gärna:

 • Micke • 13 oktober 2013 10:59:13
  Äntligen börjar det röra på sig ordentligt!
  Och när storföretagen börjar mäta räckvidd mot varandra så kommer "penismätarmentaliteten" tvinga dem att alltid öka lite till samtidigt som de pressar sina kostnader.
  Nu ska bara Japanerna (Mazda, Toyota, Honda) och lågprismärkena (Skoda, Kia) komma in i matchen med.
 • Kewetägare • 12 oktober 2013 18:59:04
  Down-sizeingen av batteripaketet är nog för att bromsa kannibaliseringen av försäljningen av fossilbilarna. Det är ju olika tjocka reservdelskataloger till fossilbilar och elbilar... Men B-Class Electric Drive kan nog komma att byggas i större antal än Mercedes två andra rena elbilar, Vito E-CELL och SLS AMG Electric Drive. Lite mer läsning om bilen:

  http://teslaclubsweden.se/ar-mercedes-b-klass-electric-ett-hot-mot-tesla/
 • kalle • 12 oktober 2013 17:01:51
  Är inte Mercedes delägare i Tesla? Då kan de nog köpa batterier billigare en va BMW kan, så de kan nog lyckas pressa priser en hel del :)
 • Klaus Heimann • 12 oktober 2013 14:37:07
  Nu blir det strid mellen BMW och Mercedes och det är mycket bra
 • Gustav H • 12 oktober 2013 10:10:46
  Denna bil gör mig riktigt intresserad av att på fullt allvar välja en elbil när det är dags att byta nästa år!
  Det känns som att nu går det inte att blunda för det faktum att den tillverkare som inte får fram elbilar snabbt hamnar lätt på efterkälken. Nu har alla bråttom!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln