Cadillac´s första Plug-In, klar för leverans om tre månader

Cadillac ELR 2014 börjar levereras i Januari Cadillac ELR 2014 börjar levereras i Januari

Om tre månader dyker den upp, Cadilllac´s första Plug-In hybrid. Cadillac ELR 2014 kommer att börja säljas under Januari i USA, där utgångspriset hamnar på 80 000$ (ca 520 000 SEK). Detta innebär att den är nästan dubbelt så dyr som Chevrolet Volt, på hemmamarknaden i USA.

Cadillac ELR är utrustad med en modifierad version av den drivlina som finns i Chevrolet Volt och ett T-format 16,5 kWh lithium-ion batteripack. Med denna drivlina plockar man ut 207hk. Den kommer även med funktionen "Regen On Demand", som gör det möjligt att välja hur mycket energi som skall återgenereras vid inbromsning. Det går att välja fyra olika körlägen, Tour, Sport, Mountain och Hold där föraren kan prioritera eldrift eller bensindrift.

Cadillac meddelar att ELR´s räckvidd på el blir ca 50km och med en total räckvidd på ca 500km.

Att ladda den full med 240A 16A tar ca 4,5 timmar, enligt Cadillac.

Utrustningsnivån på Cadillac ELR kommer att vara på en helt annan nivå än i Chevrolet Volt, exempelvis kommer den att ha Cadillac´s CUE infotainment system med dess 8" kapacitiva touch skärm, "lämnar filen varningssystem", kollisionsvarnare m.m. finns på utrustningslistan. 

Produktionen börjar i December och de första bilarna levereras i USA i Januari 2014
 

 

Etiketter: elr cadillac

Kommentera gärna:

  • Steve • 12 oktober 2013 10:57:07
    Detta känns som en mycket "onödig bil". Jag har svårt att se någon annan fördel än att de som tvunget vill köra vräkiga bilar kan göra det lite miljövänligare.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln