Tre år med en Nissan LEAF

Den första Nissan LEAF som levererades i USA Den första Nissan LEAF som levererades i USA

Kan kärlek till en elbil leva kvar under tre år?

Olivier Chalouhi var den första Nissan LEAF ägaren i USA. Han fick sin bil levererad December 2010. Nu har han haft sin svarta LEAF i snart tre år och man kan fråga sig om han fortfarande har "kärleken" kvar till bilen? I videoklippet nedan berättar han att "bilen fortfarande håller vad den lovar".


Chalouhi säger att han under dessa tre år med sin LEAF bara har hittat fler saker att uppskatta med bilen. Han valde Nissan LEAF framför Chevrolet Volt, då han anser att en bil med endast eldivlina är bättre för miljön.  Nu tre år senare säger han att det han gillar mest med bilen är hur den är att köra, miljöfördelen är bara en bonus!

Med tre barn i familjen har han även upptäckt att LEAFen är en perfekt familjebil. "Att kunna sätta tre barn i baksätet utan problem, är ett stort plus" . Chalouhi berättar att han kör mindre än 80km per dag och har nu kört ca 4800 mil (30 000 miles) sedan han fick bilen. När han skaffade bilen så var tanken att LEAFen  skulle vara den bil han kör medan hans fru, som kör längre dagsturer skulle köra med deras andra, bensindrivna bil. Nu anväder de även LEAFen för dessa längre turer och bensinbilen får stå. Detta har blivit möjligt tack vare snabbladdare som nu finns på ganska många ställen. Nätverket med snabbladdare har växt snabbt de tre senaste åren och detta har gjort dessa längre resor mycket enklare att genomföra.

Nissan i USA jobbar med att tredubbla antalet CHAdeMO laddare i USA inom en mycket kort tidsperiod. CHAdeMO är den typ av snabbladdare som Nissan använder.

Han berättar också att nu möter han många fler Nissan LEAF när han är ute på vägarna, vilket gör honom glad.  Nissan har sålt fler än 35 000 Nissan LEAF  i USA sedan December 2010 och det påverkar ju naturligtvis också behovet av laddstationer.

Se videoklipp nedan!

Etiketter: nissan leaf 3år

Kommentera gärna:

 • Elbils-Lennart • 9 oktober 2013 14:54:30
  Ett par månader efter att Olivier fick sin svarta Leaf fick jag min Ocean Blue iMiEV. Jag har snart kört 5500 mil och det är fortfarande lika underbart. Familjen instämmer.

  Men till skillnad från Olivier möter jag fortfarande inga elbilar alls. Jag skulle så förtvivlat gärna vilja hålla med Sverker (den viktigaste anledningen att köpa "Ellen" var just att ge folk chansen att se och provåka/köra en elbil i mina hemtrakter), men ingen bryr sig. Jag har lyckats övertala 5 av mina närmaste kollegor att provåka. De övriga 145 slipper. Alla "vet" att elbilar, liksom etanolbilar ;) brinner stup i ett, blir stående hjälplösa på motorvägen och kör över oskyldiga fotgängare. Att de ser mig köra år ut och år in utan att något dåligt händer ändrar tydligen ingenting.
 • Sverker38 • 8 oktober 2013 21:52:52
  Precis som killen säger i klippet, jag tror att de bästa säljarna av elbilar är de som har en och låter vänner, bekanta, arbetskamrater... o.s.v. testa deras bilar och se att det finns folk som dagligen kör med en elbil och hur det är på riktigt! Inte en massa säljargument i en bilhall!

  Argumenten för kommer grannen, kompisen på när han själv testar och fråga dig som äger och kör dagligen!

  Om alla som har en elbil låter någon vän testa den varje vecka skulle försäljningen ta fart mer. än alla leverantörerna satsade 1 miljard på reklam!


Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln