Toyota Prius får ansiktslyftning

Ansiktslyftning Toyota Prios 2014 i Japan Ansiktslyftning Toyota Prios 2014 i Japan

Oftast sker förändringar på bilar först på hemmamarknaden, ett bra exempel på detta är Toyota Prius Plug-In Hybrid model 2014. Med denna ansiktslyftning kommer den först bara att säljas i Japan.

En av de största skillnanderna utseendemässigt är lacken som går i två toner, på samma sätt som Amerikanska 50-talsbilar med fenor. Denna typ av lackering fanns även på vissa bilmodeller under 80-talet. Nu tycker uppenbarligen Toyota att tiden är mogen att införa denna typ av lackering på deras Plug-In Hybrid. Andra synbara yttre förändringar är de nya aluminiumfälgarna och de LED upplysta PHV och Hybrid Synergy Drive emblemen.

På insidan har man bland annat lagt till en vadderad hållare i mittkonsollen för smartphone och mörka träinfattningar för att ge en mer lyxig känsla åt interiören.

Under ytan har man använt sig av en ny typ av punktsvetsmetod, som ger bilen bättre styvhet i konstruktionen. Detta i sin tur ger mindre brus, vibrationer,  förbättrad styrkänsla och bättre helhetskänsla att åka i bilen.

Med ansiktslyftet köper Toyota sig lite tid annan de skall lansera den helt nya 2015 modellen, som bland annat förväntas levereras med lithium-jon batteri. Det ryktas också att 2015 modellen kommer med fyrhjulsdrift!

Men till dess ...hur känner ni för tvåtons lackeringen?
 

 

Kommentera gärna:

  • Klasse • 8 oktober 2013 21:25:13
    Snyggaste hybriden!
    Platsar i Cars 3 ;)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln