Det brann i en elbil idag och det skapades stora rubriker...

Efter kollision med stort metallföremål utbröt eld i en battericell på en Tesla Model S Efter kollision med stort metallföremål utbröt eld i en battericell på en Tesla Model S

Det var efter att bilen kört på ett stort metallföremål som låg på vägen och på så sätt skadat en battericell som brand uppstod. Bilens säkerhetssystem varnade föraren genom att informera om att temperaturen förändrades onormalt och föraren skulle köra åt sidan och stanna på ett säkert ställe. Branden höll sig lokalt i den skadade cellen och spred sig minimalt trots att det tog en stund innan brandpersonal var på plats. Ingen person blev skadad. Känns som att det gick väldigt bra och ändå så mycket negativa rubriker världen över! Man undrar varför?

Jag skall nu avslöja något som kanske skrämmer alla som blev oroliga när de läste om denna brinnande elbil och känner sig trygga med bensindrivna bilar.

Saxat från brandfritt.se
"Hela 181 människor har dött i bränder vid trafikolyckor under elva år [i Sverige], det är fem procent av alla dödsoffer i trafikolyckor. Det oväntade resultatet presenteras i en studie om bränder vid bilkrockar. Studien är gjord av professor Ulf Björnstig vid Umeå universitet tillsammans med Trafikverket Norr.

− I hälften av fallen börjar branden i motorrummet och i en fjärdedel av fallen kring tanken eller kring bränsleledningarna säger Ulf Björnstig.

Var tredje av dödsoffren, ofta barn och unga människor, dör i baksätet och där behöver bilindustrin förbättra brandskyddet genom att exempelvis installera släckutrustning anser Ulf Björnstig."

Bensindriven bil börjar brinna, se klipp nedan!

Kommentera gärna:

 • Tord • 27 december 2019 16:01:12
  Trodde det var en el bil
 • Tord • 27 december 2019 15:58:40
  Vad var det jag sa .hade rätt
 • kalle • 4 oktober 2013 22:18:57
  här är vad Elon Musk har att säga om hendelsen:
  http://www.teslamotors.com/blog/model-s-fire
 • Mattias • 4 oktober 2013 10:47:08
  De flesta saknar förmågan att tänka själva. De gör och tycker helt enkelt som de blir tillsagda.

  Den energimängd som finns i en fulladdad Tesla motsvarar ungefär energimängden i en bränsletank innan det är dags att tanka.

  Tveklöst klart trevligare att få ett varningsmeddelande om att något är fel än att plötsligt befinna sig i ett eldhav från så lite som 5 liter brinnande bensin.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln