En ny tidning som går med strömmen!

Tidningen Elbilens första omslag Tidningen Elbilens första omslag

Tidningen Elbilen kommer med första numret i oktober.
Världspremiär för en tidning om rena elbilar, bränslecellsbilar, hybrid- och laddhybrider och alla andra eldrivna fordon. Vi speglar nyheterna om framtidens mobilitet eller som en av de största tillverkarna av personbilar säger: ”Fordon med förbränningsmotorer har inte möjlighet att möta de miljöpolitiska målen och det finns ett hål som endast elbilar kan uppfylla”.

Vi sågar alla myter om elfordon och är helt övertygade om eldriftens fördelar ur miljösynpunkt. Inga utsläpp, och därmed inga farliga avgaser, inget buller samt låga drifts- och servicekostnader och hög svansföring med koppling mot fossilfri elproduktion. Sverige har inhemska resurser för ren elproduktion. Överskottet i vår elproduktion tas om hand på bästa sätt. Vi kommer bort från import av allt dyrare olja och kan rikta in oss mot en fossilfri fordonsflotta till år 2030 som regeringen vill. Vi tar hotet mot ekonomin på allvar, EU:s 28 länder importerar olja för 1 miljard euro per dag!

Vi vet också att elbilen inte bara är miljövänlig, den har bättre köregenskaper, är billigare i drift och service.

– Det här känns väldigt spännande, bilindustrin står inför stora dramatiska förändringar och konsumenterna kommer inte att acceptera sämre och resurskrävande teknik inom ett par år, vi vill rapportera om en renare och roligare bilteknik, säger chefredaktör Fredrik Sandberg.

– Du kan enkelt ”tanka” hemma och på jobbet och snart med snabbladdare efter de stora vägarna. Sverige har en stor del av elproduktionen från förnybar energi och kan köra elbilarna på vatten- vind och solenergi. Elbilar kan påskynda utbyggnaden av den förnybara elproduktionen till 100 procent. Välkomna till en laddad framtid!, säger Örjan Hedblom, ansvarig utgivare. Tidningen utkommer med sex utgåvor per år. Läs mer på www.elbilen.org och ta del av framtidens fordon.

Etiketter: elbil tidskrift

Kommentera gärna:

 • Dan • 23 maj 2016 22:40:08
  @ Mathias

  http://www.elbilen.org

  Som medlem i elbilsverige.se får du 17% rabatt när du tecknar en helårsprenumeration.
 • Mathias • 23 maj 2016 15:02:03
  var hittas info om hur man prenumererar och vad det kostar på tidsskriften?
 • Per • 5 oktober 2013 14:29:27
  Hej Mats,
  Det tar ca 6timmar vid 230VAC 16A laddning!

  Lite mer info finns under vår meny "Elbilar/Batteribilar/e-up/"

  Mvh
  Per Jeppson
  Laddaelbilen.se
 • Mats Magnusson • 5 oktober 2013 13:38:06
  Hur lång tid tar det att ladda en vw up?
 • Peter B • 3 oktober 2013 06:10:18
  Ja, vi på laddaelbilen.se tycker detta är väldigt kul, och önskar tidningen STORT LYCKA TILL!
 • Henrik • 2 oktober 2013 21:33:02

  Gunnar, jag håller med dig, internet är snabbt, men jag ser fram emot ett magasin där man kan fördjupa nyheterna och göra längre reportage. Det här var kul, det har jag väntat på. Nu ska jag byta biltidning!
 • Micke • 2 oktober 2013 20:33:04
  Det är riktigt trevligt. Alla bra läsställen får Illustrerad Vetenskap att falla i bitar.
 • Gunnar F • 2 oktober 2013 17:52:09
  laddaelbilen.se verkar vara snabbare med nyheter på ett miljövänligare sätt.
  Kommer ni med biltester också?
 • Kalle • 2 oktober 2013 17:13:38
  Och best av allt, den kommer ha normala klammor, så man kan läsa den i bastun utan att den faller i bitar (som tex ilustrerad vetenskap gör)
  ;)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln