Dansk Elbil Alliance ger Danska transportministern fem förslag som främjar "grön bilism"

Dansk Elbil Alliance lämnade över fem förslag till Danska Transportministern Dansk Elbil Alliance lämnade över fem förslag till Danska Transportministern

Dansk Elbil Alliance presenterade fem förslag för transportminister Pia Olsen Dyhr, vid deras medlems och debattmöte i torsdags. (26 september)

I väntan på den kommande förändringen av bilbeskattningen i Danmark, finns det en massa saker som bl.a. transportministern kan göra för att främja "grön bilism". Dansk Elbil Alliance har därför arbetat fram fem förslag som transportministern mottog. Den kommande förändringen hur bilar kommer att beskattas är viktig, men även andra mindre förändringar kan på ett mycket positivt sätt främja "grön bilism".

Följande förslag presenterades:

1Lägg till ordet "Miljöhänsyn" i väglagen och ställ krav på gratis parkeringsplatser för elbilar i de fem största städerna i Danmark.

2. Tillåtelse att köra på vägren på motorväg och i bussfiler. Reservera vissa körfiler för elfordon.

3. Främjande av "gröna taxibilar". Transportministern som administrerar taxireglerna kan ställa krav på att eltaxibilar införes och att ministerierna använder sig av eltaxi. 

4. Minskade avgifter för Stora Bält bron för elbilar. Exempelvis gratis överfart för alla elbilspendlare fram till 2018

5. En premie på 25 000 DKR  betalas ut på kommande 1500 elbilar som säljes till privatpersoner. Kravet är också att köparen skall installera en godkänd laddare för att få premien.

Vi önskar Danska Elbil Alliance och Transportministern lycka till med dessa mycket vettiga förslag!

Kommentera gärna:

  • Lasse • 28 september 2013 17:26:56
    När kan jag parkera min LEAF gratis i City????

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln