Renault erbjuder gratis laddning för alla elbilar i Frankrike

Frankrike blir täckt med 875 snabbladdare hos Renault försäljningsställen
Type 3 kontakt som används på Renaults snabbladdare i Frankrike Type 3 kontakt som används på Renaults snabbladdare i Frankrike

Renault har nu presenterat sina planer att erbjuda gratis elbilsladdning till alla elbilsanvändare på sina 372 försäljningsställen i Frankrike. När man läser detta om 1 timmes gratis laddning på 875 snabbladdare i Frankrike kan man tro att det endast gäller för Renault bilar, men så är det inte. Det kommer att vara fritt att ladda på dessa stationer för alla elbilar med en laddkabel med Typ 3 kontakt! Jo, det står rätt! Övriga länder i EU har Typ 2 kontakt som standard! 

Detta blir ett fantastiskt nätverk av snabbladdare som gör det möjligt att färdas nästan vart som helst i Frankrike med elbil. Möjligheterna med denna nya laddinfrastruktur demonstreras av 2st Renault ZOE som kör 477 km från Paris till La Rochelle på Franska Atlantkusten.

 

Kommentera gärna:

 • Kalle • 29 september 2013 04:20:11
  @Per
  Tack för förklaringen, de viste ja faktist inte :)
  Every day is a school day ;)
 • Per • 28 september 2013 12:53:19
  Typ3 kontakten är kontakten på laddstationen. Så det är den änden av kabeln som måste vara Typ3! Andra änden kan vara exempelvis Typ2 plug som passar Renault ZOE. Det dumma är när du passerar gränsen till exempelvis Tyskland så behöver du en kabel Typ2 Typ2 om du har en ZOE. Problemet är inte jättestort, man får bara de till att ha två olika kablar med sig! :)
 • Kalle • 28 september 2013 12:41:41
  Skumt med typ 3,, Renault zoe har ju typ 2 kontackt i fronten..
  Att biltilvärkarna ska ha så svårt att enas om standader..
 • Jonas • 28 september 2013 10:34:21
  Imponerande. Jag har inte varit så förtjust i Renaultbilar men jag måste kanske tänka om nu.
  Tänk om fler kedjor följde efter. Man t.om. skulle vilja följa med frun till IKEA om de erbjöd laddning. ;)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln