Palo Alto kräver att alla nya hus förbereds för elbilsladdning

Krav på att nya hus i Palo Alto förbereds för 240VAC mode 3 laddare Krav på att nya hus i Palo Alto förbereds för 240VAC mode 3 laddare

Det händer mycket i californien när det gäller elbilar nu. I Palo Alto, hjärtat av Silicon Valley har "city council" antagit ett förslag angående byggnadsregler för nyproduktion av hus. De nya husen måste förberedas med 240VAC för att enkelt kunna installera mode3 laddstationer i garagen.

Merkostnaden för denna förberedelse vid nyproduktion är endast ca 200$, vilket är en bråkdel mot vad det kostar att göra detta i efterhand. Med tanke på att snittpriset för ett hus i Palo Alto ligger runt 1 miljon dollar, så är denna merkostnad försumbar men har ett stort framtida värde.

"City council" medlemmarna har noterat den ökade efterfrågan av laddstationer på almänna platser i staden och har väldigt stor beläggning på dessa. Detta gjorde att man insåg att man måste förbereda hemmen för elbilar. Vid omröstningen för att satsa på detta sätt rösterna 9 för och 0 mot.

När kommer Svenska byggnormer kräva förberedelser för elbilsladdning i garagen?
 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln