Nytt Tesla patent: Hybrid-batteri med 63 mils räckvidd.

Bild från patentansökan Bild från patentansökan

Tesla arbetar på en ny typ av hybrid som kan utöka räckvidden på en bil som Model S med upp till 40% eller totalt 63 mil.

I mars i år ansökte Tesla om patent på ett nytt hybridsystem bestående av en kombination mellan litium-jon och metall-luft batterier. I dagligt bruk används litium-jon batteriet som vanligt och på längre sträckor kompletterar man med kraft från metall-luft batteriet. Metall-luft batterier använder syre som elektrod och har kortare livslängd då antalet laddcykler är mindre än litium-jon. Metall-luft batterier är dock radikalt billigare att producera, då det bygger på zink eller aluminium.
Patentet nämner också möjligheten att ladda lithium-jon batteriet från metall-luft batteriet.

Undersökningar har visat att 95% av alla bilister färdas mindre än 14 mil om dagen, men möjligheten att färdas över 63 mil på en laddning, kan öppna upp elbilsmarknaden för den breda allmänheten.

Idag använder Tesla batterier från Panasonic, se artikel här på laddaelbilen.se

Kommentera gärna:

  • Andersbara • 4 december 2014 15:51:08
    Tycker det är tråkigt att Tesla tar för stor plats i elbilssamhället, den är lite för dyr för mej tyvärr, Jag vill kunna resa med min bil t.ex på en helgutflykt utöver de standardresor man normalt gör dagligen hemifrån. Korta resor hem omkring klar ar ledigt med vanlig laddning , men att hitta valfrihet och snabbladdning verkar svårt
  • per • 28 november 2014 15:16:09
    h3j

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln