Kommer "Buckeye Bullet 3" att bli första elbilen att passera 400MPH (640km/h) gränsen?

Kommer VBB-3 att vara första elbil över 400MPH? Kommer VBB-3 att vara första elbil över 400MPH?

"Buckeye Bullit" är ett sammarbete mellan Ohio State Univeristy och Venturi Automobiles.
FIA som organiserar tävlingen för hastighetsvärldsrekord i Bonneville saltöken i Utah, var tyvärr tvungna att ställa in årets tävling p.g.a. översvämmningar. Det var vid denna tävling som VBB-3 planerat att sätta nytt officiellt världshastighetsrekord för elbilar.

Föraren Roger Schroer lyckades köra VBB-2.5 i en hastighet av 307.58 MPH (492km/h) 2010 och innehar dagens värlsrekord. Nu var det tänkt att VBB-3 skulle sätta nytt rekord genom att passera 400MPH gränsen. 

VBB-3 har fyra motorer på vardera 400hk (750hk topp) som får energin från 2000 Prismatic A123 batterier. Det 3,2 ton kolfiberklädda fordonet kan plocka ut inte mindre än 2 MegaWatt (ca 3000hk) från motorerna och dessa batterier. Denna enorma effekt i kombination med extremt lågt luft och rullmotstånd ger förutsättningarna för att passera 400MPH gränsen.

För att rekordet skall räknas måste bilen färdas minst 1mile (1609m) vid två försök och vid båda tillfällena ha en hastighet på sträckan på över 400MPH. Eftersom tävlingen i början av september tyvärr blev inställd måste vi nu vänta tills 2014 för att se om de lyckas.

Läs mer om Buckeye Bullit på den officiella hemsidan här!

Se videon nedan där VBB-3 presenteras!

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln