Bilhandlare i Californien anklagar Tesla för vilseledande prissättning

Bild från ett av Teslas försäljningsställen Bild från ett av Teslas försäljningsställen

Olika bilhandlarkedjor har nu krigat med Tesla Motors i fyra år. Bilhandlarna vill stoppa Tesla från att sälja sina bilar direkt till konsumenterna. De arbetar hårt med att försöka ändra de olika staternas lagar så all försäljning skall ske genom "oberoendeägda tredjeparts kanaler", alltså bilhandlare.

I Teslas hemstat Californien är direktförsäljningen idag helt laglig. Detta har nu fått "California New Car Dealer association" till att gå efter Tesla på ett annat sätt. De anklagar Tesla för felaktig marknadsföring och vilseledande prissättning på Teslas websida där man beställer Teslas bilar.


I brevet som "California New Car Dealer Association" skickat till "California DMV" (Department of Motor Vehicles) anklagar de Tesla för att bryta mot flertalet federala och lokala för Californien gällande regler.

"Tesla fails to provide required information and shatters the notion of comparison finance shopping by including the potential availability of incentives, gas savings, and tax savings into final payment quotes for prospective customers. This scheme is most blatantly demonstrated by the general ―$580 per month after gas savings advertisement found on several of its internal web pages."

Läs hela brevet som "California New Car Dealer Association" skickat till Calif. DMV här!

Kommentera gärna:

 • Klasse • 25 september 2013 07:19:49
  Bilhandlarna tillför ju väldigt lite just i nybilsköpet. Man vet ju själv oftast mer om bilen än bilhandlaren som glider omkring i bilhallen och inte har tid att prata med någon. I bästa fall får man en broschyr, med följande kommentar "det är vissa grejor som är ändrat och inte stämmer men ta denna"...
  Det är klart att det blir ju svårt att komma med en inbytesbil till en webshop!!!! Hmmm...
 • Per • 25 september 2013 07:14:53
  Just nu säljer BMWi3 endast genom sin webben! Hur länge dröjer det innan alla nya bilar säjes på samma sätt, d.v.s. genom visning i showroom och beställning via webben direkt till tillverkaren???
 • Kewetägare • 25 september 2013 05:59:52
  Bilhandlarna kan ju bara anpassa sig. Ge kunderna ett kort att tanka deras fossilbilar på obegränsat utan extra betalning under bilens livstid. Köper man en Tesla Model S med supercharging ingår drivmedlet ju i priset så länge bilen går att köra.
 • Peter B • 24 september 2013 21:11:21
  Tragiskt att de inte inser sitt eget bästa och lägger sin energi på den omställning som är oundviklig, i stället för att kriga mot föregångaren Tesla!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln