Renault ZOE en av Europas bäst säljande elbilar går EJ att köpa i Sverige

Renault ZOE Renault ZOE

Renault ZOE har sålts i mer än 6000 exemplar i elva Europeiska länder, vilket gör den till en av de bäst säljande i sin kategori. Sedan försäljningstart i Tyskland under Juni, har man fram till dags datum sålt inte mindre än 600 exemplar.

I Tyskland så används ZOE bl.a. i det regeringsfinansierande elbilsprojektet "Wirtschaft am Strom" i Hamburg. I detta projekt ingår totalt 150 elfordon levererade av Renault. ZOE lägger till en ny dimension i projektet med sin "Cameleon" laddare som gör det möjligt att via trefas ladda med 22kW, vilket då gör att man kan ladda upp till 80% av batteriets kapacitet på en timme.

"Wall Boxen" i hemmet kommer troligtvis dock vara där bilen laddas oftast. I England får ZOE köparen en 7kW (32 Amp) "Wall Box" med på köpet. Installationen är regeringen med och subvetionerar med 75% av installationskostnaden.

ZOE säljes ej i Sverige än. Efter ett samtal med Renault presschef i Sverige får vi svaret att försäljningen i Sverige startar först senar delen av 2014! Varför?

Kommentera gärna:

 • Mikael • 7 januari 2014 15:19:56
  Detta har jag påpekat i flera år! När Renault började att prata om sin elbilssatsning ( ZE ) som inkluderade Fluence,Zoe,Kangoo och Twizy så var det knappt någon annan som pratade om elbilar. Renault skulle bereda vägen och vara revolutionerande med sin batterileasing som skulle ge många råd att köpa en elbil istället.
  Nu hände typ ingenting och flera andra tillverkare har lanserat sina modeller.
  Detta är absolut botten utav Renault som nu inte längre kan erbjuda Fluence för den Svenska marknaden. (bilen är nu utdaterad)

  Att det skulle vara svårare att lansera en bil i Sverige än i Danmark ser jag bara som nonsens utav en tillverkare som gör vad den kan för att förhala lanseringen utav elbilar.
  Däremot har Kangoo ZE och Twizy nu lanserats till ett allt för högt pris,..men de finns åtminstone.
 • Kalle • 21 september 2013 06:51:05
  "Vi har bara med de bilar som redan finns eller inom kort skall lanseras i Sverige." Ni tror inte att zoe kommer före model x då?
 • Peter B • 20 september 2013 19:16:50
  Vi har bara med de bilar som redan finns eller inom kort skall lanseras i Sverige. Här finns redan Renault Fluence med då den varit aviserad tidigare, men mycket tyder på att den nu kanske inte kommer efter Better Place konkursen i Danmark. Detta företag var största
  köparen av denna modell med batteribytessystem. Inte säkert att Renault tänker sälja en variant med fast batteri enligt uppgift. Trevliga ZOE med sina fördelar längtar många efter, men introduktionen har flera gånger skjutits på framtiden med motiveringen att cold climate anpassningen inte är klar. Flera andra elbilstillverkare har ju klarat detta tidigare och det är ju inte rymdteknik precis att klimatanpassa ett fordon, så man kan ju undra vad Renault sysslar med. Vi är övertygade om att ZOE har en stor marknadspotential i Sverige, speciellt med sitt batterileasingkoncept. Vi skall bevaka denna fråga och försöka få mer info från Renault.
 • Kalle • 20 september 2013 12:31:02
  PS. Jag efterlyser lite info om renault Zoe under elbilsfliken på er hemsida. Den fins inte där..
 • Kalle • 20 september 2013 12:26:18
  De e en trevlig liten bil, första elbilen jag har provkört, och den enda ja kan ha råd med för tillfellet. Fins det några svenska priser på bil och batterihyra ennu?
 • johan • 20 september 2013 10:55:08
  Bilen finns ännu inte med "Cold Climat Spec", det omfattar olika saker beroende på märke/modell men tex: värme i stolar, kraftigare värmare i bilen, mer isolering osv.
  Detta är inget som bara görs på en dag, det tar tid. Men det det kan nog vara bra att ha i vårat kalla land. Den som väntar på något gott..................
 • Kalle • 20 september 2013 10:38:36
  Jag läste nån stans att de är för att ampassa bilarna för vårt nordiska klimat.
  Men ja vet inte va som menas med de (batteri värmning?)
  Borde inte ta så lång tid kan man tycka..

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln