Kinesiska BYD levererar 35st elbussar till flygplatsen Schiphol i Amsterdam

BYD Kinesisk tillverkare av elfordon på frammarsch BYD Kinesisk tillverkare av elfordon på frammarsch

Holland ligger i framkant när det gäller satsningar på eldrift och laddinfrastruktur. Nyligen  har exempelvis ett nytt bolag beslutat satsa på snabbladdningsstationer med max 5 mils avstånd utmed de största vägarna. I Amsterdam finns redan eltaxi och elhyrbilar. Nu tar man ett steg till och satsar på 35 ELBUSSAR från kinesiska BYD. BYD, som står för Build Your Dream, är ett företag som har egen batteriproduktion och har relativt nyligen satsat på egen elfordonstillverkning. BYD har potential att utmana de etablerade europeiska och amerikanska fordonstillverkarna, och har nyligen fått höga betyg i krocktester, något som tidigare varit en kinesisk svaghet.
 

Kommentera gärna:

  • Micke • 19 september 2013 22:46:46
    Holland satsar, det är trevligt. De är ju de som beställt flest av Volvos plug-in hybrid också. Nu ska de bara börja stänga ner sin kolkraft också (som de tyvärr har i mängder) så blir de snart ett miljövänligt land.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln