Kina avslöjar nya subventioner för elbilar

Luftföroreningar är ett stort problem i de Kinesiska storstäderna Luftföroreningar är ett stort problem i de Kinesiska storstäderna

Kina har avslöjat sina planer på subventioner för bränslesnåla fordon, i kampen mot de enorma miljöproblem som finns i storstäderna.

Regeringen kommer att erbjuda upp till 60 000 Yuan (ca 63 000 SEK) för de som köper och registrerar in en el- eller vätgasbil fram till 2015. Denna policy förväntas sätta fart på de Kinesiska biltillverkarna, exempelvis BYD som gör elbilar och batterier.
Viktigt att poängtera är att bensin/el hybrider inkluderas ej i detta subvensionsprogram.


I ett uttalande från regeringen säger man, "Denna åtgärd kommer att påskynda utvecklingen av nya energisnåla fordon, verka för energisparande och miska luftföroreningarna i storstäderna"

Det skall bli spännande att se hur dessa subventioner i Kina kommer att påverka oss i Europa, exempelvis med nya elbilsmodeller från Kina.

Länk till den kinesiska biltillverkaren BYD som nämns i texten ovan!

 

Kommentera gärna:

  • Kalle • 18 september 2013 17:00:05
    De e ju bettre en våran "supermiljöbils premie" i alla fall, hoppas de lyckas.
  • klabbe • 18 september 2013 15:35:21
    Hmm frågan är vad en bra elbil kostar i Kina? Misstänker att de borde haft subventioner för el/bensinhybrider med för att lyckas! Det var ett program tidigare som slutade under 2012 som i princip inte hade någon påverkan alls på varken volym eller priser på el och gasbilar i Kina!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln