Inga fossilbränslebilar i städerna efter 2050 i Scottland

Nissan Leaf i Scottland Nissan Leaf i Scottland

Nu har Scottish Goverment beslutat att inga fossildrivna bilar skall finnas i städerna efter 2050. Den nyligen presenterade planen som kallas "Switched On Scotland" beskriver hur övergången till elbilar skall ske. Läs den här!

Kommentera gärna:

  • Elbils-Lennart • 18 september 2013 11:21:57
    Den skotska regeringen verkar ha planer på att stimulera och samarbeta med aktörerna för att nå sina ambitiösa mål. Planen för genomförandet verkar väl genomarbetad. Luftkvalitet och folkhälsoskäl, inte minst bullerminskningen, är viktiga skäl för omställningen. Man vill kanske, till skillnad fån Sverige, försöka leva upp till EUs direktiv?

    Sveriges regering har en liknande målsättning men överlåter genomförandet åt marknaden. Här finns till exempel inga planer på folkbildning om hållbar mobilitet, något som jag ser som oerhört angeläget. Okunskapen om "alternativa drivmedel" är monumental i vårt land.
  • Hej • 18 september 2013 09:23:14
    Tjej?

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln