Ny värsting elhybrid från Toyota

Yaris Elhybrid med 440Hk Yaris Elhybrid med 440Hk

Toyota visar upp Yaris Hybrid-R konceptet denna veckan på Frankfurt Auto Show. Denna model har en förbränningsmotor byggd av Tyska TMG som bygger motorerna till Toyotas Le Mans bilar. Bensinmotorn på 1,6 liter utvecklar 300hk och driver på framhjulen. Bensinmotorn samverkar med tre stycken elmotorer, två stycken på 60hk driver på bakhjulen, den tredje elmotorn som också är på 60hk sitter mellan bensinmotorn och den sex stegade växellådan. Denna motor fungerar också som generator till de två bakre genom att omvandla överskjutande vridmoment till elektricitet. 

Vid acceleration skickar denna motor kraft direkt till batterierna och vid motorbromsning till en "superkondensator" som snabbt kan återge kraften till de bakre motorerna vi kommande acceleration.

Denna tredje motor fungerar också som "Traction Control System" (system som säkerställer 100% väggrepp på alla hjulen), vilket säkert behövs på denna bil med mycket kort hjulbas och inte mindre än 440Hk

Ta en titt på videon nedan på denna elhybrid!

Kommentera gärna:

  • leif.zettergren • 27 februari 2015 06:23:26
    ETT VERKLIGEN EN KONKURENT TILL TESLA OM PRISET BLIR RIMMLIGT

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln