Elcyklar i New York älskade och hatade!

Det kostar 1000$ i böter att ertappas av polisen körande elcykel i New York Det kostar 1000$ i böter att ertappas av polisen körande elcykel i New York

New York är troligtvis den stad i USA som har flest E-Bikes på gatorna, samtidigt råder det ett totalförbud mot användande av just E-Bikes. Elcykeln är ett perfekt fordon att snabbt transportera sig med i New York, glida mellan bilar i stillastående köer, ta med den på tunnelbanan, pendeltågen o.s.v. för att göra det dagliga pendalndet snabbt och enkelt.
Det finns främst två kategorier av personer som använder E-Bikes i New York och det är "Kontorspendlarna", "Större cykelbudfirmor" som väljer premiumcyklarna och sedan de privata cykelbud som jobbar med hemkörning av mat från restauranger som oftast köper de enklaste och billigaste cyklarna. Denna info enligt handlare med E-Bikes i New York.


Det finns ca 500 000 E-Bikes i New York och ett flertal större E-Bikes försäljare trots att det råder ett totalförbud att använda E-Bikes i New York. Detta beror på att det visat sig vara ett fantastiskt fordon att transportera sig mig på New Yorks gator! Budfirmor, Pizzabud m.fl. har helt plötsligt kunna börja göra leveranser till ett större område än de tidigare kunde och mycket snabbare. Privatpersoner tar sig snabbare, utan att vara genomsvettiga till sina jobb, både miljövänligt och billgt. Det kan idag kosta 1000$ att åka fast cyklande på en E-Bike i New York, men trots det så bara ökar försäljningen.

Man kan misstänka att en lagändring och vissa justeringar i trafikförordningen är att vänta inom kort, vissa trender kan man inte lagstifta bort!
 

Kommentera gärna:

  • StefanSanch • 16 september 2013 10:55:06
    Kul läsning!
    Jag skickade länken till Pizzerian i byn. Det brukar ta 40minuter för dem att leverera pizzan till mig. Köper de en E-Bike så kanske jag kan få varm Pizza i framtiden :)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln