Nytt bud på Fisker Automotive

Facebook inlägg av Ingo Voigt Facebook inlägg av Ingo Voigt

Fisker Automotive kanske äntligen har en investor som kan få ur företaget ur det "konstgjord andning läge" det nu befinner sig i. Två Tyska investerare har lämnat ett bud som är påskrivet och överlämnat. Detta bekräftar Ingo Voigt som är en av investerarna, på sin Facebook sida.
"I am proud to tell you that we just sent our detailed offer including a signed LOI and short presentation of our restructuring plan to the DOE on fax and mail," Voigt tillägger "Now it's time to pray!"

Budet har lämnats till US Department of Energy (DOE) för att lösa en del av de 193 miljoner dollar som DOE lånat ut och Fisker ej kunnat återbetala. 
Investmentgruppen Fritz Nols AG har bjöd förra månaden 25 miljoner dollar för att köpa Fisker enligt tidningen Die Telegraaf.

Tidigare har General Motors vice ordförande Bob Lutz och ett antal Kinesiska investerare försökt köpa Fisker, men Ej kommit i mål. Nu väntar vi med spänning och ser om det går vägen denna gång.

Även om 25 miljoner dollar är tillräckligt för att täcka Fiskers förluster, så kan det vara ett attraktivt bud för DOE. Om affären går igenom kan enligt rapporter investmentgruppen produce ca 2500 Fisker Karma per år. Enligt rykten kommer även modellerna Karma Surf och Sunset att produceras vid en uppstart. 
 

Kommentera gärna:

  • Gunnar • 15 september 2013 16:17:25
    Hej, håller med, en av dom bilarna som imponerade mest på öresundsrallyt. Den hamnade dock bara på en 31a plats.
  • Linda • 15 september 2013 12:44:21
    Hade varit kul om Fisker klarar sig. Jag är helt klart spekulant på en Karma om de bara överlever. Såg den på Öresundsrallyt innan start i Köpenhamn. Helt klart den sportigaste familjehybrid jag sett, vill ha!!!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln