Volkswagen-koncernen i offensiv satsning på elektrisk mobilitet

Volkswagen-koncernen har ställt in siktet på att bli världsledande inom elektrisk mobilitet. Mångmiljardinvesteringar görs i ny teknik och 70 000 medarbetare har utbildats på eldrift. Nästa år erbjuds 14 el- och hybridmodeller. – Vi startar i precis rätt tid. Vi elektrifierar alla fordonsklasser, och därför har vi det som krävs för att göra Volkswagen-koncernen till den främsta biltillverkaren, i alla avseenden, inklusive elektrisk mobilitet, före 2018, säger Martin Winterkorn, chef för Volkswagen-koncernen.

Företaget vill attrahera nya kunder med hjälp av elbilar som är tekniskt mogna, praktiska i vardagen, säkra och ekonomiskt överkomliga – något man visar fram i modeller som exempelvis de helelektriska Volkswagen-modellerna e-up! och e-Golf liksom i laddhybriden Audi A3 e-tron och i Porsche Panamera S E-Hybrid, också den en laddhybrid, vid den viktiga bilsalongen i Frankfurt, 10-22 september.

Länk till pressrelease!

Kommentera gärna:

 • Elbils-Lennart • 16 september 2013 12:58:02
  Det är ju ändå kul att en så stor tiilverkare kan ändra sig, om än motvilligt. För bara några få år sedan hade VW-koncernen inga planer på att sälja elbilar till folket, precis som varken Suzuki, Mazda eller Volvo fortfarande inte har några planer på att sälja elbilar till folket!
 • Steve • 15 september 2013 09:53:35
  Det är lätt att vänta tills andra bevisat att det är elbilar som gäller och då satsa. De fegade och det kommer att straffa sig!
 • Jonas • 14 september 2013 22:33:20
  Late for the party.

  Starting now when all other automakers (except Audi) are already on track with new electric models....

  Good luck! ;)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln