Tesla Motors närmar sig svensk lansering

Dags att beställa sin svenska Model S Dags att beställa sin svenska Model S

Tesla Motors har under en längre tid indikerat att en svensk lansering är nära förestående. Dels har flera tidiga kunder börjat närma sig leveransdag och dels har en karta på Teslas webbsida visat att både service och försäljning inom kort kommer öppna.

Och nu har Tesla tagit ett steg till närmare svensk lansering.

Under fredagsmorgonen var Teslas webbsida under uppdatering, något som få företag gör lika snyggt som Tesla. Animerade bilder på robotar som bygger Model S och ett meddelande som säger att deras robotar jobbar hårt med att uppdatera webbsidan.

Men så under förmiddagen gick det återigen att nå all information och denna gång var det något nytt och intressant att notera om man är svensk och potentiell ägare till en Model S.

Längst ner på webbsidan kan man välja vilken region man tillhör för att få relevant information och fram tills idag har svenskar blivit hänvisade till ikonen ”Other Europé”. Men med morgonens uppdatering har äntligen den svenska flaggan tillkommit!

All information är fortfarande på engelska, men den kanske allra viktigaste biten är att Teslas svenska prislista nu är helt officiell, inklusive tillbehör och allt.

Baspriser (exklusive supermiljöbilspremie á 40 000:-) på Model S är:

60 kWh 648 500:-

85 kWh 745 150:-

85 kWh Performance 872 050:-

Efter att önskade tillval är gjorda betalas en reservationsavgift på 17 000:- svenska kronor med sitt Visa eller Mastercard. Summan är fullt återbetalningsbar i 2 veckors tid.

Förväntad leveranstid för beställning av en Model S idag är ca 5 månader.

Etiketter: elbilar tesla model s

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

 • M • 7 september 2013 12:05:44
  Nej förmånsvärden är alltid innan premien.
  Fast grejen är ju att förmånsvärdet naturligtvis också höjs eftersom det baseras på bilens rekomenderade ca-pris.
 • Sven • 6 september 2013 16:03:21
  @M Se det som positivt, Förmånsvärdet blir lägre :). Frågan är också om förmånsvärdet var baserat på pris efter supermiljöbilspremie, då är faktiskt priserna ca 10k billigare än tidigare indikerat :).
 • M • 6 september 2013 15:56:22
  Det var ju en bit mer än vad som förut antytts genom skv's förmånsvärden...

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln