Elon Musk planerar långresa med Model S

Inga problem att resa långt med Model S Inga problem att resa långt med Model S

Tesla Motors vd, Elon Musk, planerar en resa med familjen i sin Model S. Men inte vilken resa som helst. För att bevisa att Model S är kapabel till riktigt långa resor ska han korsa den amerikanska kontinenten från Los Angeles till New York, berättar Elon Musk via sitt Twitterkonto.

Elon Musk räknar med att resan är ca 5120 km och ska klaras av på 6 dagar. Endast 9 timmar ska användas till att ladda Model S och det ska enbart (!) ske med hjälp av Superchargers.

Laddningen kommer ta ca 1 ½ timme varje dag och det är ändå enbart en paus för att stanna och äta eller se på något intressant, säger Elon Musk på Twitter.

Han nämner inte när resan kommer genomföras, men han har tidigare antytt att det kommer bli under vintern vilket också sammanfaller med då Tesla förväntas ha installerat tillräckligt många Superchargers för att genomföra resan.

En liknande utbyggnad förväntas ske i Europa, och frågan är om Elon även kommer att ta sig tid till att köra från Trondheim till Nice?

Det är hur som helst något speciellt med en vd som verkligen litar på och använder sina egna produkter. 

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln